Konrad1989 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam.czytam czytam i czytam i nic nie pojmuje.powie mi ktos po chlopsku co oznaczaja klasy miesa bo spotykam sie z nimi w roznych przepisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lutego 2019 co oznaczaja klasy miesa Klasa mięsa określa jego miękkość i tłustość.Miękkie i chude mięso to klasa "I". Pozyskuje sie ją ze schabu, szynki bez golonki, częściowo łopatki i karczku.Mięso przerośnięte tłuszczem to klasa "II" - boczek, z rozbioru schabów, szynek, karczku i łopatkiMięso chude, twarde i ścięgniste to kl. "III'. Są to mięśnie najbardziej pracujące, głównie golonki wp. pręga wołowa. Elementy klasy III znajdujemy też w schabie (warkocz), łopatce i karczku.https://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowejhttp://wedlinydomowe.pl/roboczy/nasze/dziadek/uzyskimiesawiep.htm Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad1989 Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Lutego 2019 Bardzo dziękuję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.