sverige2 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 11 Października 2019 Dobra, już kumam. Twoje były typowo do tego jogurtu To chodzi konkretnie o bakterie "acidofilne" które to właśnie są zawarte w tej kulturze jogurtowej. W Szwecji powszechnie konsumowane i w każdym sklepie jest do nabycia jest mleko "acidofilne", nazywa się FJLMIÖLK, w Polsce tez bywa, ale nie wszędzie i są problemy z kupnem. Specjalnie korzystnie wpływa na przewód pokarmowy i żołądek. Daje też ładne dziurki w "Korycinie", . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 11 Października 2019 Sverige2 a ten jogurt można "namnażać" jak inne (w uproszczeniu: do ciepłego mleka dodać część jogurtu i odczekać dobę) czy za każdym razem należy używać świeże mleko + bakterie? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 12 Października 2019 Wróbelku, to mniejsze opakowanie za kwotę 20 PLN. wystarcza do przygotowania 100 litrów jogurtu, a namnażać kilka razy zawsze można spróbować, po prostu do butelki po skonsumowanym jogurcie wlewamy nowe mleko, potrząsamy, wymieszamy, zostawiamy i tyle, tylko czy za cenę 20 zeta warto to robić ? Kiedyś dawnymi czasy, kiedy kultury jogurtowe i kefirowe w postaci kapsułek kupowałem w sklepie "Serowar" na Nowym Świecie, instruowano że można powtarzać tę czynność kilkakrotnie, chyba do 7 razy ? Najlepiej jednak zapytać o to naszej niezastąpionej EAnny, która jako fachowiec, na pewno wszystko nam najlepiej wyjaśni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.