leksaadam Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) sry za jakość zdjęcia ale tam piździ, a wcześniej przekładałem mięso Zrobiłem dziś sobie jeszcze prymitywny stojaczek do odciekania i suszenia: Muszę tylko zrobić jeszcze nacięcia żeby bardziej rozsunąć Edytowane 21 Maja 2020 przez leksaadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Maja 2020 10'C to trochę za ciepło. Staraj się utrzymywać temp.peklowania między 4'C-8'C. Idealna jest 6'C.Inna sprawa to ciekawe czy dobrze działa ten termometr, nie znam tego modelu.Spójrz tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15483-termometr-do-w%C4%99dzarni/page-60mój post 1182 jakie potrafią być rozbieżności Jak ten stojaczek jest "prymitywny" to ja o swoich koziołkach już nic nie wspomnę Fajne haki (wizualnie super, ciekawe ile ważą ) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leksaadam Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Maja 2020 Wiem że te 10oC to za dużo... w zasadzie sam się zdziwiłem, bo piwnica jest w kamienicy która ma 116 lat i temperatura tam powinna być koło 6-8 oC. chyba że wpłynęło na to wietrzenie :P .Jutro popatrzę na posta odnośnie termometrów, aczkolwiek ten który mam w ręku kupiłem w Goczałkowicach Zdroju w firmie produkującej wędzarnie .Jeżeli chodzi o stojak zrobiłem go w 40 minut z tego co zostało po budowie wędzarni i altany,A haki...hmmm ... Od tych haków w ogóle zrodził się cały pomysł.To były haki wykonane przez uczniów "dziadka mojej żony" na kuźni . Mieli je wykonać dla "jatki" w latach 70'siątych....A jak św. pamięci dziadek się pominął to wyciągnąłem to z jego szopki. Jeśli chodzi o wagę ... to jutro sprawdzę, ale na oko to jakieś 1.2 kg raczej więcej nie będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leksaadam Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Maja 2020 Więc tak.... Jestem amatorem....Jak koledzy z forum doradzali tak zrezygnowałem z popielnika, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leksaadam Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Maja 2020 Coś mi się system w kompie sypie bo tam dużo miało być dopisane a teraz nawet nie mogę edytować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Maja 2020 Coś mi się system w kompie sypie bo tam dużo miało być dopisane a teraz nawet nie mogę edytować :/Edytować możesz do 30 minut.Jeśli to temperatura wędzenia to za wysoka. Poczytaj trochę. https://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka https://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.