electra Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 7 Marca 2019 Arkadiuszu , krew suszona mam bo kupilam do salcesonu , trzymam zapakowana prozniowa w zamrazalniku , a o krew to u nas latwiej , mrozona jest /byla jeszcze nie tak dawno widzialam w sklepach ale zdaje sie tylko wolowa, chociaz na 100% nie jestem pewna w tym kraju to dziwnie nieraz bywa...w sklepach ZOO mozna kupic krew bo urzywana do nauki tropienia z psami pluca tez sa mrozone dla psow . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 7 Marca 2019 No to krew mamy z głowy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 7 Marca 2019 To przy okazji kup krew.Może być suszona bo pewnie u Ciebie świeżej nie dostaniesz.Rozcieńcz się ją 1:14 a na 10 kg kaszanki będziemy potrzebowali 1 l. Świeża krew jak najbardziej jest w sprzedaży, oczywiście na indywidualne zamówienie, podobnie jak świńskie łby, czy uszy. Kupuję ją w City Gross, w cenie 45 koron szwedzkich za 1 litr . Oczywiście suszoną też posiadam w zamrażarce, zapakowaną hermetycznie, zawsze tak na "wsi słuczaj", ale świeża jest do nabycia bezproblemowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 7 Marca 2019 bede zbierac skorki , bo wszystkie skorki i sloninke boczkowa pozarly sikorki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 7 Marca 2019 Skóra też jest do kupienia w City Gross po 25 koron szwedzkich za 1 kg. Sprzedają bardzo ładne duże kawałki, słonina też, Kupuję skóry na różne rolady etc. na zamówienie oczywiście, podobnie jak łby i krew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 7 Marca 2019 Wiem ze jest, ale co robic z ta ktora zostaje z boczku? jak nikt nie chce boczku ze skora procz mnie?u nas w domu wszystko jak widzi tluszcz to zaraz okraiwa ..nawet ten z szynki ...normalnie masakra ..w tym domu to ja jem tylko tluste ..cholera i przez to okraglutka jestem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 7 Marca 2019 Tą skórę z boczku zawsze odcinam, tnę ją następnie w równe kwadraciki, składam po kilka, pakuję w próżniowo w zgrabne torebeczki, i tak poporcjowane zamrażam. Takim oto sposobem zawsze mam zapas skórek do wszelkich wyrobów, kiedy tylko potrzebuję, zupy, etc. co tylko. Do wszystkiego po prostu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 7 Marca 2019 No wlasnie tez tak robie , ale ostatnie zapasy sikory wyjadly i znow trzeba zbierac albo kupic , ale to nie problem , problemem to sa plucka , a moze zamiast plucek damy do kaszanki zoladki wolowe , wczoraj byly swieze w sklepie ..beda flaki domowe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 7 Marca 2019 a może zamiast płucek damy do kaszanki żołądki wołowe , wczoraj były świeże w sklepie ..będą flaki domowe Flaki wołowe powiadasz, hm...., takie rzeczy to już tylko z "Miszczem Arkadiuszem" trzeba przedyskutować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 7 Marca 2019 problemem to sa plucka , a moze zamiast plucek damy do kaszanki zoladki wolowe , wczoraj byly swieze w sklepie ..beda flaki domowe Niech Cię ręka broni. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 7 Marca 2019 trzymam zapakowana prozniowa w zamrazalniku Elektro, ty sama z siebie trzymasz suszoną krew w zamrażalniku czy tak powinno się ją przechowywać?[Dodano: 07 mar 2019 - 15:48] Oczywiście suszoną też posiadam w zamrażarce, zapakowaną hermetycznie Coś mi się wydaje że mam zapas krwi... do utylizacji Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 7 Marca 2019 @wróbel75, sama z siebie , w sumie nie wiedzialam gdzie ja trzymac w mieszkaniu cieplo w szafkach tez , i nie wiedzialam co znia poczac to wsadzilam do zamrazalnika , ale jak sie powinno to nie mam pojecia Arkadiuszu ...flaki zjemy w formie zupy ...juz niedlugo na imieninach u Mamy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 7 Marca 2019 [Dodano: 07 mar 2019 - 15:48]Coś mi się wydaje że mam zapas krwi... do utylizacji Wróbelku, sproszkowana krew zamknięta hermetycznie, tzn. bez dostępu powietrza, ale nie próżniowo. Krew ma już jakieś dobre ponad dwa latka i ? i kilkanaście dni temu zachciało mi się "Cwaniaka", białego i czarnego, bo zawsze robię obie wersje, no i cóż mogę powiedzieć ? Krew suszona w doskonałej kondycji, sypka nie zbrylona, "Cwaniaczek", mniam, mniam, jeżeli zechcesz mogę wstawić focię, jednak ten który jeszcze pozostał, musiał bym rozmrozić. Nie mniej zapewniam Cię że zarówno krew, jak też gotowy wyrób, malyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 7 Marca 2019 Ja też trzymam suszoną w zamrażarce. I też nie wiem dlaczego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 7 Marca 2019 jeżeli zechcesz mogę wstawić focię, jednak ten który jeszcze pozostał, musiał bym rozmrozić. Nie no, nie mam powodu przecież Ci nie wierzyć.Jak kupiłem u mira z 1,5 roku temu to część zużyłem a resztę - nie wiem dlaczego - po prostu zostawiłem w oryginalnym opakowaniu (czyt.w worku, w jaki zapakował miro i karton) i tak sobie leży w schowku (chłodnym) po dziś dzień. Właśnie sprawdziłem, jest sypkie, wizualnie nic się nie zmieniło. Na opakowaniu jest napisane: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 8 Marca 2019 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 8 Marca 2019 jeżeli zechcesz mogę wstawić focię, jednak ten który jeszcze pozostał, musiał bym rozmrozić.Nie no, nie mam powodu przecież Ci nie wierzyć.Jak kupiłem u mira z 1,5 roku temu to część zużyłem a resztę - nie wiem dlaczego - po prostu zostawiłem w oryginalnym opakowaniu (czyt.w worku, w jaki zapakował miro i karton) i tak sobie leży w schowku (chłodnym) po dziś dzień. Właśnie sprawdziłem, jest sypkie, wizualnie nic się nie zmieniło. Na opakowaniu jest napisane: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spoko.Damy radę,ale jak będzie taka możliwość to wolę świeżą nawet mrożoną.Lepszy smak kaszanki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 8 Marca 2019 Spoko.Damy radę,ale jak będzie taka możliwość to wolę świeżą nawet mrożoną.Lepszy smak kaszanki. Zdecydowanie Arkadiuszu, zdecydowanie. Dla tego właśnie, tak jak wcześniej napisałem, kupuję świeżą w City Grossie w Lund, płacąc 45 skr. za 1 litr, a tą suszoną mam tylko jako dyżurną, na tzw. "podorędziu", i używam jej sporadycznie, ale dzięki temu nigdy nie zostaję na "lodzie', gdy zaistnieje nagła "poczeba" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 8 Marca 2019 Tą swoją też kupiłem przy okazji innych zakupów. Raz zrobiłem "wyrób kaszanko-podobny w słoiku" i reszta tak sobie leży Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Wróbelku, tak wygląda ten "Czarny Cwaniak", wykonany na suszonej hemoglobinie . Edytowane 8 Marca 2019 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 8 Marca 2019 Przyzwoita robota Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 8 Marca 2019 Nigdy nie przepadałem za czarnym salcesonem - ale tego pożarł bym błyskawicznie - piękna robota. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 8 Marca 2019 Miło słyszeć, dzięki wam chłopcy za uznanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 8 Marca 2019 A tak wygląda "Biały Cwaniak" . Muszę jednak dodać, że to wszystko szkoła "Miszcza Arkadiusza" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz_2000 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 10 Marca 2019 Ile metrów jelit na 10 kg kaszanki szykować? Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.