Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Mętna solanka - peklowanie indyka - pomocy !

metna solanka peklowanie indyka

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11029 postów

Napisano 20 kwi 2019 - 15:07

Tak czułem

:thumbsup: niestety na tym naprawdę trzeba się nauczyć wędzić - widziałem ,że się da - ALE....
Oczywiście,że się da,ale trzeba mieć dużo praktyki i dużo drewna pod ręką szczególnie zimą.W kartonie też uwędzę.Lepiej przerobić niewielkim kosztem i problemy znikną

Użytkownik arkadiusz edytował ten post 20 kwi 2019 - 15:10


#22 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26954 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2019 - 15:15

Ludzie, dajcie spokój. Chłopak ma wędzarnię taką, jaką ma i mamy mu pomóc w obsłudze tej właśnie, a nie jakiejś wydumanej. 

Kolego, spokonie sobie przetestuj różne warianty, aż dojdziesz do perfekcji. Ludzie od wieków wędzą na podobnych, z pozytywnym skutkiem. Poczytaj na naszym forum relacje ludzi, którzy pracują z powodzeniem na podobnych sprzetach. Życzę powodzenia.

Jesli będziesz miał kłopoty, zawsze możesz zapytać.



#23 djdk

djdk

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 15 postów
  • MiejscowośćRadostowice

Napisano 20 kwi 2019 - 15:22

Fakt drewna troszkę idzie ale tylko na "rozhulanie" wędzarni... potem to już sama przyjemność bo znakomicie trzyma temperaturę... czasem przez 2 godziny nic nie musze robić a temperaturę mam 60st.
Z drugiej strony dostep do rury pod komora mam wiec nic nie stoi na przeszkodzie żeby zalożyć trójnik i zrobić drugie palenisko pod komorą.
Jeszcze raz dzieki za porady, wezme je pod uwagę i myslę ze bedzie tylko lepiej :)

 



#24 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11029 postów

Napisano 20 kwi 2019 - 15:22

No to powodzenia.

#25 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26954 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2019 - 15:35

Od razu lepiej. ;)



#26 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11029 postów

Napisano 20 kwi 2019 - 16:10

Od razu lepiej. ;)

 

Co lepiej.?A moja porada była zła?.Widzisz jakieś błędy w tym co koledze doradziłem bo ja w dalszym ciągu twierdzę ,że było by lepiej dla kolegi gdyby się zastanowił nad zmiana miejsca paleniska tym bardziej, że jak widać przeróbka byla by bezkosztowa a przyniosła same plusy choćby oszczędności na drewnie.



#27 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26954 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2019 - 16:56

Po prostu spuść nieco z tonu. Twój mentorski sposób udzielania pomocy, odstrasza wręcz zainteresowanych. Tylko tyle. 



#28 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11029 postów

Napisano 20 kwi 2019 - 19:27

Jeszcze raz dzieki za porady, wezme je pod uwagę i myslę ze bedzie tylko lepiej :)


Proszę bardzo .A mój ton Cię nie zraził bo jeśli tak to serdecznie Cię przepraszam i życze jeszcze raz powodzenia.

Użytkownik arkadiusz edytował ten post 20 kwi 2019 - 19:30


#29 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13944 postów

Napisano 20 kwi 2019 - 20:24

Ludzie, dajcie spokój. Chłopak ma wędzarnię taką, jaką ma i mamy mu pomóc w obsłudze tej właśnie, a nie jakiejś wydumanej.
Kolego, spokonie sobie przetestuj różne warianty, aż dojdziesz do perfekcji. Ludzie od wieków wędzą na podobnych, z pozytywnym skutkiem. Poczytaj na naszym forum relacje ludzi, którzy pracują z powodzeniem na podobnych sprzetach. Życzę powodzenia.
Jesli będziesz miał kłopoty, zawsze możesz zapytać.


👍👍👍

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#30 djdk

djdk

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 15 postów
  • MiejscowośćRadostowice

Napisano 20 kwi 2019 - 21:03

Spokojnie Panowie.... ton mnie nie zraził bo jestem na to odporny a piszac na tym forum nie mam zamiaru się z nikim kłócić w sensie "....co mi tu piszesz niedawno taką wędzarnie zrobilem a już mam przerabiać"...
pewnie zanim coś przerobię to jeszcze nieraz spróbuje powalczyć bez przerobek. Fakt że "arkadiusz" uświadomił mnie ze moje wedzonki moga byc lepsze... za to mu bardzo dziekuję i poczynię odpowiednie zmiany w ociekaniu i osuszaniu bo wszystko wskazuje na to że robiłem to nieprawidłowo... tym samym jestem przekonany że dzieki Waszym uwagom i poradom będzie coraz lepiej :)
To mój pierwszy temat na tym forum i naprawdę jestem zadowolony z każdej odpowiedzi... i obiecuję że jak tylko uda mi się zrobić indyka zbliżonego to tego który pokazał "arkadiusz"   to wrzucę fotkę i napisze czy udało się bez przeróbek czy jednak były one konieczne. Myślę ze temat można uznać jako zamknięty, jeszcze raz dziękuje i życzę wesołych i spokojnych świąt wielkanocnych :)


Użytkownik djdk edytował ten post 20 kwi 2019 - 21:11





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych