Aero9k Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 witammam pytanie:jak uwędzić gęś?wędzę na gorącogęś byłą w zalewie przez kilka dnii głównie moje pytanie sprowadza się do tego: czy gęś przed wędzeniem przegotować przez 30 min? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) i głównie moje pytanie sprowadza się do tego: czy gęś przed wędzeniem przegotować przez 30 min?Z tego co się orientuję to nikt z tego forum nie wędził całej gęsi, ale mogę się mylić.Jeśli kurczaka parzy się do 72ºC w najgrubszym miejscu to i gęś o ile ma być parzona powinna też mieć 72ºC w najgrubszym miejscu.Moim zdaniem 30 min parzenia nic nie da nawet jeśli gęś będzie wędzona w temp. 45 - 60º C czyli na gorąco chyba ,że zamierzasz ją podpiekać w wędzarni w temp. 90ºC., ale to co podałem to jest technologia dotycząca kurczaka a nie gęsi. Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Ktos nie dawno wędził całego indyka . Poszukaj może Cie natchnie Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Wędzenie indyka w całości - temat ma dwie strony, więc łatwo przejrzeć i się zainspirować. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7613-indyk-wedzony-w-calosci/ Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Mieso kurczaka czy indyka, to nie to samo co ges czy kaczka ,wiec proces przygotowania do wedzenia i samo wedzenie jest moim zdaniem napewno inny. Piersi gesi wedze czasami na zimno i jest super ,jednak calej gesi tak wedzic osobiscie bym nie robil i nie polecal. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwi Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Mieso kurczaka czy indyka, to nie to samo co ges czy kaczka ,wiec proces przygotowania do wedzenia i samo wedzenie jest moim zdaniem napewno inny. Piersi gesi wedze czasami na zimno i jest super ,jednak calej gesi tak wedzic osobiscie bym nie robil i nie polecal.[Dodano: 14 gru 2019 - 17:04]A masz może dobry przepis na wędzenie piersi z kaczki.Chce to zrobić pierwszy . Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Grudnia 2019 przepis na wędzenie piersi z kaczki. Postępujesz identycznie jak z piersiami z gęsi . Peklowanie i wędzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.