PapaLukas Posted April 23, 2019 Report Share #1 Posted April 23, 2019 (edited) Witam wszystkich miłośników mięsa i wszystkiego co z nim związane Po wielu próbach i przygodach w branży gastronomicznej udało mi się stworzyć produkt którym chciałbym się dzielić z innymi. Mam już recepturę, projekt technologiczny produkcji, urządzenia pomocnicze no i chęci.. Chciałbym dowiedzieć się co muszę zrobić..Jakie uzyskać zezwolenia?Jak muszę wyposażyć miejsce produkcji?Czy mogę przerobić na ten cel swoją kuchnie bądź piwnicę czy muszę mieć specjalny lokal?Jaką założyć działalność? Co zrobić by mój produkt mógł być dostępny na półkach sklepowych np. żabki,delikatesów mięsnych lub podobnych sklepów?Chodzi o przetworzone podroby w szklanych słoiczkach. Jeśli ktoś zechce podzielić się informacjami na ten temat będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Łukasz Edited April 25, 2019 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silton Posted April 25, 2019 Report Share #2 Posted April 25, 2019 Może w tym temacie znajdziesz coś ciekawego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaLukas Posted April 25, 2019 Author Report Share #3 Posted April 25, 2019 (edited) Trochę słabo z odpowiedzią na moje pytanie Hmm... czy żeby kupować wątróbkę, obrabiać ją termicznie, dodawać owoce i warzywa, mielić i pakować w słoiczki a pożńiej sprzedawać muszę mieć swoją masarnię???Czy mogę to jakoś obejść, co zrobić najmniejszym kosztem, żeby to produkować i sprzedawać? Edited April 25, 2019 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 25, 2019 Report Share #4 Posted April 25, 2019 Trochę słabo z odpowiedzią na moje pytanie Bo to jest pytanie natury prawnej.Jeżeli nie skorzystałeś na informacjach zamieszczonych w podlinkowanym przez @Siltona temacie to obawiam się, że nie uzyskasz tutaj merytorycznych podpowiedzi.Zapewne - cokolwiek produkujesz - musisz mieć założoną działalność gospodarczą.Jeżeli to jest żywność, muszą być spełnione warunki sanitarne.Biorąc pod uwagę, że jest to pojedynczy produkt, to może lepiej byłoby dla Ciebie wejść w spółkę z jakimś istniejącym na rynku producentem garmażerki?Poza tym produkt słoikowy (mięso + jarzyny) musi być sterylizowany, szczególnie z przeznaczeniem na "półki sklepowe".Poza tym istnieje coś takiego jak licencja na "know how", na której można też zarobić. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted April 25, 2019 Report Share #5 Posted April 25, 2019 A nie trzeba to najpierw jakoś opatentować i ewentualnie postarać się o dopuszczenie do sprzedaży (badania,laboratoria itd)?Czy nie należało by od tego zacząć jak to ma być "super produkt"? Quote Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.