Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Dario wędzi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 574 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 20 maj 2019 - 21:41

Dario, czemu golonkę zakwalifikowałeś do IV klasy?

Coś z nią nie tak?



#22 dario0023

dario0023

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 47 postów
  • MiejscowośćWrześnia

Napisano 21 maj 2019 - 03:24

Golonke mielilem na makówce by kiełbasa miała lepszą kleistość. Jak się powinno sklasyfikowac mięso wykorzystywane na spoiwo ?
cały czas się uczę 🙂

#23 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 574 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 21 maj 2019 - 20:57

Jak się powinno sklasyfikowac mięso wykorzystywane na spoiwo

 

Dario

golonkę należy zaliczyć do kl III, oczywiście tylko chude mięso

 

Kl IV to m.in wszystkie elementy krwawe



#24 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2663 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 21 maj 2019 - 21:25

Tak na oko i zdjęcie na telefonie Twoja 2 klasa to II a czyli chudsza a Twoja 3 to II b czyli o większej zawartości tłuszczu. . Co do zasady II nie powinna mieć błon ścięgien.

#25 dario0023

dario0023

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 47 postów
  • MiejscowośćWrześnia

Napisano 21 maj 2019 - 22:53

Dużo nauki mnie czeka, ale jestem samoukiem i dzięki temu forum A w szczególności wam robię coraz lepsze wędliny.
Dziś wędzilem
-szynki na wiązane na szybko
-kiełbasę grilowa - znów problem by pięknie się uwedziły są blade miejsca chociaż 2 razy kije zmienialem
- serki typu włoskiego bez przypraw
- 2 pstrągi

#26 janusz_p

janusz_p

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 324 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 22 maj 2019 - 06:17

Dużo nauki mnie czeka, ale jestem samoukiem

Zacznij rozglądać się za kursem podstawowym, tam nauczysz sie podstaw, których ciężko się nauczyc z internetu i książek..

(Ja lobbuje za kursem, bo chciałbym sie załapać, a zebranie wystarczającej ilości ochotników troche trwa)



#27 dario0023

dario0023

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 47 postów
  • MiejscowośćWrześnia

Napisano 22 maj 2019 - 06:34

Kurs był by najlepsza opcją, ale jeszcze nie w tym roku za dużo planów i obowiązków. Zobaczymy co przyniesie kolejny rok.

Fotki wyrobów postaram się wrzucić wieczorkiem bo wczoraj już padłem😞

Użytkownik dario0023 edytował ten post 22 maj 2019 - 06:35


#28 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8829 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 22 maj 2019 - 07:21

Kurs był by najlepsza opcją, ale jeszcze nie w tym roku za dużo planów i obowiązków

Wszystko zależy od tego, czego chce się "bardziej"  :laugh:

Czas spędzony na kursie odwzajemni się wielokrotnie  :thumbsup:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#29 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6620 postów

Napisano 22 maj 2019 - 12:57

(Ja lobbuje za kursem, bo chciałbym sie załapać, a zebranie wystarczającej ilości ochotników troche trwa)

Byłeś wiesz :thumbsup:  :clap:

 

Kurs był by najlepsza opcją, ale jeszcze nie w tym roku za dużo planów i obowiązków.

Je też jestem mocno obłożony i nie narzekam na nadmiar czasu ale na tursie byłem już 3 tazy - naprawdę warto

 

Czas spędzony na kursie odwzajemni się wielokrotnie 

:thumbsup:  :clap: To nawet mało powiedziane  :D


Użytkownik Muski edytował ten post 22 maj 2019 - 12:58





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych