Skocz do zawartości

Kiełbasa nowotomyska


jaren8

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego, najprawdopodobniej nie, bo przepis ten jest zastrzeżony. :hmm:  Jest jako regionalny produkt zarejestrowana i jeżeli ktoś z tego regionu jej osobiście nie zna to będzie ciężko o przepis. :facepalm:

Jedynie z ogólnego opisu możesz sam spróbować ją zrobić i porównywać smak do oryginału. Jednak będzie to bardzo trudna droga, ale nic nie jest niemożliwe. :)

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

chyba gdzieś jest przepis tak aby każda Kiełbasa nowotomyska, oscypek i inne wytwarzane tradycyjnie były takie same
Musisz też zrozumieć - że nawet jak ktoś ma i jest to zastrzeżone - lub stanowi tajemnicę firmy  - jak np. skład cocacoli - niestety nie otrzymasz  :no:  - ale możesz w znaleźć w produkcie regionalnym w zgłoszeniu - to jest publiczne i legalne - zasadniczy skład .

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

możesz w znaleźć w produkcie regionalnym w zgłoszeniu

Ja również tam szukałem i jest tylko to:

https://www.gov.pl/web/rolnictwo/kielbasa-nowotomyska 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sami nie zdobędziemy przepisu. Konieczna jest pomoc ABW.

Nie koniecznie. ???? Paru Tytanów* forum jak by dostało "kawałek" kiełbasy do oceny to jest w stanie praktycznie rozpoznać co i jak. Pewnie ze zostaje margines pewnej niewiadomej ale jest znikomy.

 

* nicki maja ceglaste, zielone lub żółte-złote.

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewnie ze zostaje margines pewnej niewiadomej ale jest znikomy.

:thumbsup:  W składzie problemem może być np mieszanka drobnozmielona 1/3 gorczyca,1/3 kolendra,1/3 rozmaryn - bardzo trudno rozróżnić skład 

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.