jaren8 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Maja 2019 Czy ktos z Braci zna przepis na kielbase nowotomyskaZ gory dziekuje za pomoc.pozdrawiamjaren8 Cytuj Pluralitas non est ponenda sine neccesitate.Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Maja 2019 Kolego, najprawdopodobniej nie, bo przepis ten jest zastrzeżony. Jest jako regionalny produkt zarejestrowana i jeżeli ktoś z tego regionu jej osobiście nie zna to będzie ciężko o przepis. Jedynie z ogólnego opisu możesz sam spróbować ją zrobić i porównywać smak do oryginału. Jednak będzie to bardzo trudna droga, ale nic nie jest niemożliwe. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrasta Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Maja 2019 @witt ale chyba gdzieś jest przepis tak aby każda Kiełbasa nowotomyska, oscypek i inne wytwarzane tradycyjnie były takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Maja 2019 No jest i to na pewno. ... u tego kogoś co ją zgłosił jako produkt regionalny. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Maja 2019 chyba gdzieś jest przepis tak aby każda Kiełbasa nowotomyska, oscypek i inne wytwarzane tradycyjnie były takie same Musisz też zrozumieć - że nawet jak ktoś ma i jest to zastrzeżone - lub stanowi tajemnicę firmy - jak np. skład cocacoli - niestety nie otrzymasz - ale możesz w znaleźć w produkcie regionalnym w zgłoszeniu - to jest publiczne i legalne - zasadniczy skład . Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Maja 2019 możesz w znaleźć w produkcie regionalnym w zgłoszeniu Ja również tam szukałem i jest tylko to:https://www.gov.pl/web/rolnictwo/kielbasa-nowotomyska Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Maja 2019 Ogólne informacje dot użytego mięsa i przypraw są tutaj https://www.umww.pl/attachments/article/24734/katalog%20Produkty%20Regionalne%201.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Maja 2019 A tak wygląda na zdjęciu: Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Maja 2019 http://slocinski.pl/wyroby.html Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Maja 2019 Sami nie zdobędziemy przepisu. Konieczna jest pomoc ABW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Maja 2019 Jaren8, a próbowałeś już tą kiełbasę?Może ktoś wyrazi opinię smakową? Ja osobiście jeszcze tej kiełbasy nie jadłem. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Sami nie zdobędziemy przepisu. Konieczna jest pomoc ABW.Nie koniecznie. ???? Paru Tytanów* forum jak by dostało "kawałek" kiełbasy do oceny to jest w stanie praktycznie rozpoznać co i jak. Pewnie ze zostaje margines pewnej niewiadomej ale jest znikomy. * nicki maja ceglaste, zielone lub żółte-złote. Edytowane 21 Maja 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Pewnie ze zostaje margines pewnej niewiadomej ale jest znikomy. W składzie problemem może być np mieszanka drobnozmielona 1/3 gorczyca,1/3 kolendra,1/3 rozmaryn - bardzo trudno rozróżnić skład Edytowane 22 Maja 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.