Alinka Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Maja 2019 Aksamitna zupa krem z brokułów Zupka wyszła przepysznawięc się podzielę przepisem i zapiszę sobie jak ją zrobiłam. 2 brokuły2 marchewki1 pietruszka 1 cały nieduży porkawałek seleracebula3 ząbki czosnku1 łyżka masłaNa maśle podsmażyłam posiekany czosnek,dodałam cebulę do zeszklenia, a następnie pokrojonego pora i starte warzywa.Chwilę smażyłam, przełożyłam do garnka, dodałam brokuły.Po ugotowaniu do miękkości zblendowałam na aksamotny kremrozcieńczyłam bulionem po gotowaniu żeberek. Dodatki:- płatki migdałowe prażone na suchej patelni- starty parmezan lub inny ser (opcjonalnie)- grzanki, najlepsze czosnkoweSmacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Maja 2019 Alinko, śliczna inspirka..... kwiecista taka Ja ostatnio na pomidorach i ogórkach zaledwie... Z Kasią pogadam, może się ulituje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Maja 2019 Aksamitna zupa krem z brokułów Alinko, zapomniałaś o kwiatkach ze szczypiorku Ponieważ nie dodaję do zup dodatków zbożowych (grzanki), zostawiam kilka różyczek brokuła al dente .A te małe, czarne przecinki co to jest?Zupka fantastycznie zaserwowana Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Maja 2019 wyszła przepyszna Jak się je i oczami to przepyszna Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Maja 2019 Z Kasią pogadam, może się ulituje Karolu, w nagrodę za tę kiełbę Ci ugotuje.Nawet specjalnie wysilać się nie musisz wspomnij jedynie [Dodano: 19 maj 2019 - 19:30] A te małe, czarne przecinki co to jest? Aniu to jest olej czosnkowy z pesto,kilka kropel dla wzmocnienia aromatu.Komponował się znakomicie,w rzeczywistości jest ciemno zielony. Miałam sobie jeszcze zetrzeć korycina z zieloną czubrycą,takiego trzymiesięcznego, ale zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Maja 2019 Wygląda uroczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Maja 2019 Aksamitna zupa krem z brokułów Nie przepadam za zupami, ale zupy krem uwielbiam.Alinko, bardzo apetycznie podałaś tą zupkę... a tak dekoracja Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.