Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Polędwica dojrzewająca - prośba o pomoc.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
105 odpowiedzi w tym temacie

#101 Mlex

Mlex

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 45 postów
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 20 cze 2019 - 06:43

Hmm... Zaprosić beta-testerkę /np. teściową/, poczęstować, odczekać ze dwa dni i zobaczyć jaki będzie efekt...
A tak na poważnie, to bez tej czarnej pończochy faktycznie lepiej to wygląda. Jednak bardziej doświadczeni koledzy lepiej Ci doradzą co robić. Sam będę śledzić wątek z ciekawością. Przez taki przypadek można się dużo nauczyć.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

#102 Mamona

Mamona

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • MiejscowośćStreetsville

Napisano 21 cze 2019 - 02:47

Rany, powaznie koledzy mowicie? Naprawde jest bezpiecznie je jesc?

Jesli chcialbym poledwiczki przetrzymac w prozni troche dluzej, ile byscie sugerowali?



#103 Mamona

Mamona

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • MiejscowośćStreetsville

Napisano 21 cze 2019 - 04:30

Moim zdaniem niepotrzebnie przemywałeś spirytusem ,ale to nie zaszkodzi.Zapakuj próżniowo i zostaw w lodówce na jeszcze trochę, ale jak Ci już język ucieka to możesz sobie kilka plasterków łyknąć

 

 

Az mi glupio, ze nie zauwazylem Twojej odpowiedzi, znalazla sie jako ostatnia na poprzedniej stronie.

Wg moich, bardzo niedoswiadczonych standardow, przemycie spirytusem wydalo sie konieczne.

Zwlaszcza kiedy myslalem, ze caly wyrob idzie do kosza!

Zeby dodac dramatu do tego wszystkiego, zjezdzilem pol miasta by dorwac spirytus o stezeniu 76% - wiecej w Kanadzie nie uswiadczysz.

 

Zapakowane prozniowo i czeka na lepsze czasy. Moze z miesiac wyczeka  :)



#104 Mamona

Mamona

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • MiejscowośćStreetsville

Napisano dziś, 04:02

Tymczasem mini lodowka chodzi "na sucho" pod kontrola nowych zabawek.

Nastepny etap to wybrac sie do potencjalnego dostawcy pecherzy i Mold 600.

Poki co, wszystkie firmy ktore znalazlem zamykaja o 4ej  :mad:

 

Załączony plik  20190624_223005.jpg   42,05 KB   6 Ilość pobrań  Załączony plik  post-97504-0-24591800-1561431714_thumb.jpg   64,1 KB   5 Ilość pobrań


Użytkownik EAnna edytował ten post dziś, 04:21


#105 Twonk

Twonk

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 208 postów
  • MiejscowośćPolska Południowa

Napisano dziś, 08:26

Ładnie to wygląda :)

 

Na szybko parę podpowiedzi nowicjusza. Jak włożysz do dojrzewalni pierwsze elementy, to przez pierwszy okres (tak do 2 tygodni)  twój problem będzie polegał na zbyt dużej wilgotności. 

Ja w końcu wrzuciłem do dojrzewalni osuszacz. Teraz, kiedy trzymam tam elementy o różnym zaawansowaniu, wszystko jest jakby trochę bardziej stabilne.


Użytkownik Twonk edytował ten post dziś, 08:27


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#106 Mamona

Mamona

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • MiejscowośćStreetsville

Napisano 17 minut temu

Ruzmiem. Stefan rowniez wspomnial o tym. Rozejrze sie co jest dostepne z osuszaczy.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych