krzychuzab Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Debiut dymogeneratora.Wędzone 3 dni po około 8 godzin. Temp. 20-30 stopni.Schab, szynka, łosoś, leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Jesli wedzisz na zimno to nie przekraczaj temperatury pow. 22°C. Twoje wedliny sa troszeczke "obsuszone" czego powodem jest zbyt wysoka temperatura wedzenia. Ile czasu dales wedlinom "odpoczac " miedzy wedzeniami ? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Jesli wedzisz na zimno to nie przekraczaj temperatury pow. 22°C. Twoje wedliny sa troszeczke "obsuszone" czego powodem jest zbyt wysoka temperatura wedzenia. Ile czasu dales wedlinom "odpoczac " miedzy wedzeniami ?Wędzone między godziną 10 a 18. W nocy wisiało w wędzarni. Temperatura wynika tylko z pory roku. Na zewnątrz w dzień było 24-30 stopni. W nocy 15-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Przy wedzeniu na zimno raczej powinno sie przestrzegac rygoru temperatury wedzenia.Ja na twoim miejscu wedzil bym w nocy, a w dzien dal bym wedzonki do lodowki.(tak robie )No i jeszcze co do dymu,;do wedzenia na zimno stanowczo za gesty ! Foto nr.3 Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Lipca 2019 Pstrąg łososiowy wędzony na zimno. 3 dni po 6-7 godzin. Temp. 20-25 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Lipca 2019 Widzę, że preferujesz wędzenie na zimno. Na pewno smaczne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Lipca 2019 Pstrąg łososiowy wędzony na zimno. 3 dni po 6-7 godzin. Temp. 20-25 stopni.Ładnie uwędzone.Możesz porównać z łososiem.A jak z filetowaniem bo pstrąg ma inny układ ości niż łosoś.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Lipca 2019 Jest różnica ale praktycznie nie wyczuwalna.A różnica w cenie.... ogromna. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Lipca 2019 Pstrąg łososiowy wędzony na zimno. 3 dni po 6-7 godzin. Temp. 20-25 stopni.Ładnie uwędzone.Możesz porównać z łososiem.A jak z filetowaniem bo pstrąg ma inny układ ości niż łosoś.?Filetował mój tata, wędkarz od kilkudziesięciu lat, nie zgłaszał problemów. Co do smaku to się wypowiem za kilka dni. Dziś po trzech dniach wędzenia mam dość tego zapachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) Karkówka, schab b/k, szynka, kiełbasa na zimno. Edytowane 5 Października 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 5 Października 2019 Zrobilo się zimno więc nie będzie problemów z zimnym wędzeniem. Jak długo wędziłeś wędzonki? Dwa dni bym ogarnął na wędzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Października 2019 Jak długo wędziłeś wędzonki? Do koloru. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Października 2019 3 dni po około 10 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Solanka 7%. Peklowanie 20 godzin. Wędzenie 2x10 godzin. Temperatura około 6-8 stopni. Zrębki olcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Grudnia 2019 krzychuzabsery żółte są pyszne wędzone na zimno, ja wędziłem w zeszły weekend sery, łososia i polędwiczki, i pół kilo sera już zjedzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Grudnia 2019 krzychuzabsery żółte są pyszne wędzone na zimno, ja wędziłem w zeszły weekend sery, łososia i polędwiczki, i pół kilo sera już zjedzone.Jaki konkretnie ser kupujesz? Kroi sie w plastry. Jakoś przygotowuje sie sery do wędzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 31 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 31 Października 2020 Peklosól 45 g/kg (trochę słone)Wędzenie 2 dni po 8 godzin 25 stopni, następnie 5 dni po 2 godziny 10-15 stopni. Szynka i karkówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 31 Października 2020 Wędzenie 2 dni po 8 godzin 25 stopni, następnie 5 dni po 2 godziny 10-15 stopni.Powiedz mi jaki ses ma wedlug Ciebie wedzenie 5 dni po 2 godziny ?? Wedlug mnie, zaden ! Piec dni po minimum 6 godzin bylo by okey. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.