Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

kuchnia Neli Rubinstein


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 900 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 24 lip 2019 - 09:46

 Czy ktoś z koleżeństwa ma książkę kucharską p.t. Kuchnia Neli Rubinstein? Znalazłem tam taki przepis prawdopodobnie z kuchni litewskiej: 1350 gramów((3funty) łopatki wieprzowej k ,2 łyżki soli,pół  łyżeczki czarnego pieprzu,1 łyżeczka rozgniecionego jałowca 4 cebule podzielone na ćwiartki.Następnie piekarnik nagrzać do 150 stopni.Mięso zanurzyć na 1 minutę we wrzącej wodzie a następnie natrzeć solą  ,pieprzem i jałowcem,dla tych co lubią jałowiec.MIęso włożyć do piekarnikaPo pół godzinie mięso obłożyć cebulą i piec dalej przez godzinę w temp.180 stopni.



#2 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 900 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 28 lip 2019 - 17:17

coś na słodko z tej kuchni: 120 g masła 3 łyżki cukru,2 żółtka utrzec na masę+ 200 g+3 łyżki mąki,pół łyżeczki soli.Piec w piekarniku 180 stopni.Po upieczeniu posmarować dżemem albo zrobić polewę pomarańczową.2 pomarańcze rożdzielić na kawałki ,dodać 225 g cukru i smażyć .Na koniec dodać sok z cytryny.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych