Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Szynkowar 2,5 kg
Napisano 25 lip 2019 - 16:14
Napisano 25 lip 2019 - 16:27
Potrzebujesz dystanse najlepiej z blachy nierdzewnej w szynkowarze najlepiej okrągłe https://www.facebook...&type=3
[Dodano: 25 lip 2019 - 17:27]
Niektórzy doraźnie kombinują np. pokrywki z słoików, puszki po małych mielonkach,pasztetach czy konserw rybnych
Napisano 25 lip 2019 - 16:40
Sprzedaj dużą praskę i kup sobie małą , kolega jumbo robi fajne praski.
Napisano 25 lip 2019 - 17:02
Napisano 25 lip 2019 - 17:13
co myślicie o takiej 0,5 kg ?
To musisz sam ocenić czy ci wystarczy uwzględnij ile osób w domu czy wszyscy jedzą takie wyroby. Jak często możesz robić takie wyroby
Napisano 25 lip 2019 - 17:19
a co myślicie o takiej 0,5 kg ?
To będziesz miał kolejny niewypał .
Napisano 25 lip 2019 - 17:24
3 osoby akurat wszyscy lubią takie wyroby ale osobiście myślę że to idealne tylko dla mielonki i to akurat taka porcja jak ze sklepu z puszkiTo musisz sam ocenić czy ci wystarczy uwzględnij ile osób w domu czy wszyscy jedzą takie wyroby. Jak często możesz robić takie wyrobyco myślicie o takiej 0,5 kg ?
Napisano 25 lip 2019 - 17:31
Na takie małe porcje to lepiej kupić osłonki termokurczliwe.
Napisano 25 lip 2019 - 17:36
Tez tak uwazam oslonki sa zdecydowanie lepsze na mielonki no i napewno dluzje poleza niz taka z praski
Napisano 25 lip 2019 - 18:00
Na takie małe porcje to lepiej kupić osłonki termokurczliwe.
a końcówki normalnie się wiąże sznurkiem rozumiem? i do gara czy w tej osłonce dać to do szynkowaru i dopiero wtedy do wody?
Napisano 25 lip 2019 - 18:16
a końcówki normalnie się wiąże sznurkiem rozumiem? i do gara czy w tej osłonce dać to do szynkowaru i dopiero wtedy do wody?
Końcówki wiążesz sznurkiem i do gara.
Napisano 06 sie 2019 - 06:18
Końcówki wiążesz sznurkiem i do gara.
Dzięki jac za reklamę https://wedlinydomow...okątny-ok-1-kg/
Zaś co do wiązania osłonek termokurczliwych, to widziałem też zastosowane trytytki....
Użytkownik jumbo edytował ten post 06 sie 2019 - 06:20
Napisano 21 lut 2020 - 19:37
Dobry wieczór, nabyłem od kolegi jumbo dekle z dociskiem do pojemników GN 1/3 1/4 docisk wspólny dla dwóch pojemników (rozsuwalny)dekle wykonane z konkretnej grubości blachy z otworami na termometr wszystkie elementy stal nierdzewna ,dodatkowo lejek (z odpowietrzaczem-bruzda) do kabanosów 12mm dedykowany Hendi 7l .POLECAM sprawdzone działa bez zarzutów.Kolega jumbo cierpliwy konkretny gość,z tego miejsca dziękuje jemu i pozdrawiam .
Napisano 22 lut 2020 - 06:49
A tak ten zrobiony dla buz-a rozsuwany docisk wygląda....
Załączone pliki
Użytkownik jumbo edytował ten post 22 lut 2020 - 06:50
Napisano 22 lut 2020 - 06:56
,dodatkowo lejek (z odpowietrzaczem-bruzda) do kabanosów 12mm dedykowany Hendi 7l
Pstryknij fotkę temu lejkowi jestem ciekawy jak wygląda
Napisano 22 lut 2020 - 07:41
Pstryknij fotkę temu lejkowi jestem ciekawy jak wygląda
Piąty rok na forum i nie widziałeś strony lejka ?
https://wedlinydomow...kiełbasy/page-5
Użytkownik jumbo edytował ten post 22 lut 2020 - 07:42
Napisano 22 lut 2020 - 12:07
Piąty rok na forum i nie widziałeś strony lejka ?
No nie nie widziałem ale już zobaczyłem i już wiem od kogo lejek mam I Ci powiem że są lepsze, ta część co wchodzi do nadziewarki powinna być dłuższa dużo dłuższa i schodzić łagodnie w stronę samej rurki. Ci co używali Twój i taki o którym ja mówię zaobserwowali sporą różnicę w sile jaką trzeba wkładać w kręcenie korbą nadziewarki. Gdzieś kiedyś widziałem taki lejek ktoś robił i sprzedawał miałem kupić i nie kupiłem muszę na nowo poszukać popytać . Jak znajdę zapodam fotki pokażę. Dzięki za przypomnienie tematu. Pozdrawiam
Użytkownik jacekw21 edytował ten post 22 lut 2020 - 12:07
Napisano 22 lut 2020 - 12:10
Halusia ma chyba taki lejek.
Użytkownik arkadiusz edytował ten post 22 lut 2020 - 12:10
Napisano 22 lut 2020 - 12:58
Kiedyś opisywałem Tobie, jak jest robiony halusiowy, i podejrzewam, że jest to jedyny ...
Piąty rok na forum i nie widziałeś strony lejka ?No nie nie widziałem ale już zobaczyłem i już wiem od kogo lejek mam
I Ci powiem że są lepsze, ta część co wchodzi do nadziewarki powinna być dłuższa dużo dłuższa i schodzić łagodnie w stronę samej rurki. Ci co używali Twój i taki o którym ja mówię zaobserwowali sporą różnicę w sile jaką trzeba wkładać w kręcenie korbą nadziewarki. Gdzieś kiedyś widziałem taki lejek ktoś robił i sprzedawał miałem kupić i nie kupiłem muszę na nowo poszukać popytać . Jak znajdę zapodam fotki pokażę. Dzięki za przypomnienie tematu. Pozdrawiam
Daj namiary, bo będąc cały czas od paru lat w temacie, nigdzie poza halusiowym nie znalazłem nic w tym rozmiarze z podanymi przez Ciebie niuansami... A użycie siły to jedynie wynik przełożenia hydraulicznego - fakt, że mam skos lejka 45*- klienci chcieli większy, zrobiłem experymentalnie 60*, to znów,że dużo w nim zostaje.Poza tym większa długość lejka powoduje zwiekszenie oporów przesuwu farszu. A do kręcenia kabanosów raczej laicy się nie biorą, i wiedzą jak zsuwać jelito. I nie przesadzaj ze słowem "sporo" - poczytaj komentarze, a jak nie masz siły, to wpadnę i pomogę....
Użytkownik jumbo edytował ten post 22 lut 2020 - 13:13
Sponsor
Napisano 22 lut 2020 - 18:37
to wpadnę i pomogę....ok jak będę robił i nie zapomnę to napisze .
[Dodano: 22 lut 2020 - 18:37]
Zgadza się Arku to Halusia już mi się przypomniało ona ma ten dłuższy i to ona mi wspominała że mięso lżej idzie niż tan co ja mam . Ale kto mi załatwił ten co mam od Jumbo za cholerę nie pamiętam A może Halusia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych