Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Szynkowar 2,5 kg


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 jacekw21

jacekw21
  • **VIP**
  • 1109 postów

Napisano 22 lut 2020 - 19:38

A użycie siły to jedynie wynik przełożenia hydraulicznego - fakt, że mam skos lejka 45*- klienci chcieli większy, zrobiłem experymentalnie 60*
 

Pewnie  i masz rację osobiście nie miałem okazji robić na innym niż od Ciebie .Ale skoro robiłeś 45 i 60 stopni to zapewne i testowałeś je na kabanosach i wiesz co mówisz skoro różnicy nie widziałeś to ok. Jumbo a można by było u Ciebie taki 60 stopni zamówić ?



#22 electra

electra
  • **VIP**
  • 6322 postów

Napisano 22 lut 2020 - 19:45

@jumbo, czy maz takie zamkniecia do GN bo bym byla chetna tylko nie wiem jakie moje maja rozmiary czy one wszystkie sa standartowe, jak bym byla latem w Pl to bym chetnie zamowila



#23 jumbo

jumbo
  • Użytkownicy
  • 3364 postów

Napisano 22 lut 2020 - 20:18

Jacek - 60* było bardzo ciężko zrobić bo przy wytłaczaniu stożka pękały ścianki. Halusiowy lejek już dawno analizowałem, i powiem tak - robił go FACHOWIEC, któremu z szacunku mógłbym po wódkę latać  ...może się kiedyś odważę - lejek nie jest robiony z blachy, ale toczony z jednego kawałka stali...Sam kawałek metalu aby utoczyć lejek o tych parametrach (kwasówki) to cena ok 80zł, a robocizny nie potrafię wycenić, ale dla mnie to wyższa szkoła jazdy, dodatkowo jeszcze rurka jest o minimalmym kącie zejścia (nie liczyłem ile ma) ale do którego wytoczenia potrzebny jest liniał, który mało które tokarki mają.

 

elektro - wszystko da się zrobić, kwestia czasu, cierpliwości i ceny , Jakie masz te pojemniki GN - podaj w symbolach ułamkowych, tak jak buz.



#24 electra

electra
  • **VIP**
  • 6322 postów

Napisano 22 lut 2020 - 20:21

@jumbo, jutro sprawdze dokladnie bo mam gdzies na dole w szafce , jeden to ten maly a drugi jest bardziej kwadratowy, sprawdze i sie odezwe , bo leza bezurzytecczne bo moje tymczasowe przykrywadla si ejuz popsuly



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#25 jacekw21

jacekw21
  • **VIP**
  • 1109 postów

Napisano 22 lut 2020 - 22:32

Jacek - 60* było bardzo ciężko zrobić bo przy wytłaczaniu stożka pękały ścianki. Halusiowy lejek już dawno analizowałem, i powiem tak - robił go FACHOWIEC, któremu z szacunku mógłbym po wódkę latać  ...może się kiedyś odważę - lejek nie jest robiony z blachy, ale toczony z jednego kawałka stali...Sam kawałek metalu aby utoczyć lejek o tych parametrach (kwasówki) to cena ok 80zł, a robocizny nie potrafię wycenić, ale dla mnie to wyższa szkoła jazdy, dodatkowo jeszcze rurka jest o minimalmym kącie zejścia (nie liczyłem ile ma) ale do którego wytoczenia potrzebny jest liniał, który mało które tokarki mają.

 

Rozumiem i dziękuję bardzo za precyzyjną odp. To nic w takim razie mógłbyś  mi ten 45%  zrobić ? chce dla znajomego prezent zrobić . Nadziewarka 7 l

royal 


Użytkownik jacekw21 edytował ten post 22 lut 2020 - 22:33





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych