Gość Efffa Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem, ilości podałam orientacyjnie Składniki: 300 g ugotowanych ziemniaków 125 g wędzonego pstrąga 1 mała cebulka 10 dużych oliwek oliwa z oliwek sok z cytryny sól i pieprz natka pietruszki lub szczypiorek Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki pokroić w większą kostkę. Cebulkę obrać, posolić i zostawić na chwilę aby zmiękła. Pstrąga obrać z ości i porwać na kawałki. Oliwki pokroić na grubsze plasterki lub na połówki. W misce ułożyć ziemniaki, wędzonego pstrąga, cebulkę, oliwki i delikatnie wymieszać. Polać oliwą z oliwek, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem i ponownie delikatnie przemieszać. Na końcu posypać posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Zamiast w jednej dużej misce można uszykować porcje od razu na talerzu rozkładając składniki, następnie polać oliwą, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Sałatka Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.