Jump to content

Recommended Posts

Zobaczymy jak się będą sprawy miały po osiągnięciu docelowej utraty wagi. Potem pakowanie w zwykłe worki i na miesiąc do lodówki celem wyróżniania wilgotności i być może częściowej eliminacji efektu suchego pierścienia. Następnie degustacja i może dłuższe przechowywanie w lodówce w próżni. 

Mam jakieś pomysły na proste spowolnienie utraty wagi w workach ale może będzie to niepotrzebne. 

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Po wyrównaniu wilgotności. Niewielkie przyciemnienia związane z przyspieszoną utratą wilgoci w workach ale nie nazwałbym ich suchym pierścieniem. 

Z aromatu i smaku charakterystycznego  dla wędlin dojrzewających jestem zadowolony chociaż to początek dojrzewania. Teraz kilka miesięcy w zwykłych workach w lodówce. 

 

20250623_205258.thumb.jpg.48f08a0cc795555790ac2936bd6754c2.jpg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.