Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Chcialbym zrobic to co mam na zdjeciu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Artur M

Artur M

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • MiejscowośćMaidstone

Napisano 24 wrz 2019 - 07:52

Jesten nowy, nie bardzi wiem co to jest, ale smakuje wspaniale i jest ze sklepu. Jesli ktos rozpoznaje i moze podac mi nazwe to przeszukam forum w poszukiwaniu przepisu. Wielkie dziekic74f7ffe8709276308778b1a0cc05ee1.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

#2 Artur M

Artur M

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • MiejscowośćMaidstone

Napisano 24 wrz 2019 - 08:26

troche lepsze zdjecie chybad059e769cf5bd1686188daf804efeff9.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

#3 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9282 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 24 wrz 2019 - 12:30

Wg mnie jest to pieczeń z peklowanego mięsa.



#4 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27387 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 24 wrz 2019 - 13:18

Tak wygląda, ale może być także szynką z kością.



#5 Artur M

Artur M

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • MiejscowośćMaidstone

Napisano 24 wrz 2019 - 13:21

podobno to jakis karczek jest, ale nie wydaje sie pieczony, bo pueczony ma charakterystyczna lekko popekana strukture, a ten jest bardzo delikatny....chyba, ze dobrze upieczonej szynki nie widzialem :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

#6 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9282 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 24 wrz 2019 - 18:27

podobno to jakis karczek jest, ale nie wydaje sie pieczony, bo pueczony ma charakterystyczna lekko popekana strukture, a ten jest bardzo delikatny....

Może być karczek peklowany zrobiony metodą sous vide. 



#7 Artur M

Artur M

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • MiejscowośćMaidstone

Napisano 24 wrz 2019 - 18:28

dzieki, sprawdze

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

#8 SIVON

SIVON

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1510 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 24 wrz 2019 - 19:34

Chyba coś podobnego kiedyś jadłem, ogromne plastry w przekroju, wielkości talerza stołowego, wędlina bardzo miękka, wodnista. Podejrzewam, że składana z kilku kawałków, peklowana, przyprawiona, pakowana vacum i gotowana. Być może nie to samo ale wygląda podobnie.



#9 tbe

tbe

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • MiejscowośćŚroda Wlkp.

Napisano 25 wrz 2019 - 03:01

na dobry dzień, ja na pierwszym zdjęciu widzę również zimne nóżki  :D , miłego dnia!



#10 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1635 postów

Napisano 25 wrz 2019 - 09:28

smakuje wspaniale i jest ze sklepu
 

Artur a skąd masz tą wędlinę?.......... :)

Pisałeś, że ze sklepu... to napewno w sklepie znają nazwę tej wędliny i z czego jest wykonana  :)

Myślę, że jest to peklowana szynka lub chudy karczek parzone metodą sous vide.

Pozdrowienia



#11 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 901 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 25 wrz 2019 - 10:37

Myślę,ze nie powinno się oceniać sklepowych wędlin na naszym forum.



#12 Artur M

Artur M

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • MiejscowośćMaidstone

Napisano 16 paź 2019 - 10:25

Alex ja nie oceniam, poprostu nie wiem co to a chcialbtm.takie zrobic. Przepraszam jesli nie powinienem

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

#13 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9282 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 16 paź 2019 - 14:00

nie wiem co to a chcialbtm.takie zrobic. Przepraszam jesli nie powinienem

Nie masz za co przepraszać.

Powyżej kilka osób spróbowało zgadnąć, co to może być.

Jeżeli nie masz możliwości doinformowania się u sprzedawcy, co sprzedaje, możesz wypróbować którąś  z wersji "domyślnych".



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#14 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4126 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 16 paź 2019 - 18:30

Moim skromnym zdaniem na zdjęciu widoczne są plastry "pieczonego" karczku.

Karkówka była nastrzyknięta substancjami zwiększającymi wydajność gotowego wyrobu oraz związków zwiększających smakowitość wyrobu gotowego. Później poddana masowaniu, które powoduje utrzymanie dodanych substancji i wody czyniąc wyrób miękkim, soczystym i smacznym.

W warunkach domowych powtórzenie wyrobu nie jest to osiągalne.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych