Skocz do zawartości

Chcialbym zrobic to co mam na zdjeciu


Artur M

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie jest to pieczeń z peklowanego mięsa.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

podobno to jakis karczek jest, ale nie wydaje sie pieczony, bo pueczony ma charakterystyczna lekko popekana strukture, a ten jest bardzo delikatny....

Może być karczek peklowany zrobiony metodą sous vide. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba coś podobnego kiedyś jadłem, ogromne plastry w przekroju, wielkości talerza stołowego, wędlina bardzo miękka, wodnista. Podejrzewam, że składana z kilku kawałków, peklowana, przyprawiona, pakowana vacum i gotowana. Być może nie to samo ale wygląda podobnie.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

smakuje wspaniale i jest ze sklepu
 

Artur a skąd masz tą wędlinę?.......... :)

Pisałeś, że ze sklepu... to napewno w sklepie znają nazwę tej wędliny i z czego jest wykonana  :)

Myślę, że jest to peklowana szynka lub chudy karczek parzone metodą sous vide.

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

nie wiem co to a chcialbtm.takie zrobic. Przepraszam jesli nie powinienem

Nie masz za co przepraszać.

Powyżej kilka osób spróbowało zgadnąć, co to może być.

Jeżeli nie masz możliwości doinformowania się u sprzedawcy, co sprzedaje, możesz wypróbować którąś  z wersji "domyślnych".

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moim skromnym zdaniem na zdjęciu widoczne są plastry "pieczonego" karczku.

Karkówka była nastrzyknięta substancjami zwiększającymi wydajność gotowego wyrobu oraz związków zwiększających smakowitość wyrobu gotowego. Później poddana masowaniu, które powoduje utrzymanie dodanych substancji i wody czyniąc wyrób miękkim, soczystym i smacznym.

W warunkach domowych powtórzenie wyrobu nie jest to osiągalne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.