ReniaS Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Tu będę wstawiała przepisy na sałatki . Edytowane 28 Września 2019 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) [Dodano: 27 wrz 2019 - 17:14]https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11790-sa%C5%82atki-sa%C5%82atki-sa%C5%82atki/page-2?do=findComment&comment=640481 Edytowane 8 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Sałatka z hokkaido, pieczonych buraków i szpinaku - to oczywiście nie mój przepis -zaczerpnęłam od kolegi Muskiego .https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/?p=582103Najlepiej komponuje się z "karkówką z piwem imbirowym".Zamiast owoców granatu, które widać u Waldka - ja na wierzch wysypałam uprażone orzechy. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Stycznia 2020 I piekna Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Stycznia 2020 I pieknaWaldku,przede wszystkim bardzo smaczna taka inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Stycznia 2020 U mnie tez teraz kroluja salatki na cieplo wersje buraczano bruselkowo kapusciano salatowe ..az w koncu zlitowalam sie nad TZ i bedza golabki vel faszerowana ( nigdy nie wiem jaka roznia , u mnie wersja bez ryzu )- https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Stycznia 2020 I piekna I bardzo smaczna, obie żeśmy ją spałaszowały Oczywiście karkówka też bardzo nam smakowała przyrządzona przez Renie. Jak dobrze być zaproszonym na obiad Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Stycznia 2020 ale był tak mięciutki i smaczny, że nikomu to nie przeszkadzało......opanowaliśmy niemal cały Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Odświeżyłam przepis na surówkę z białej kapusty - bardzo prosta i smaczna Surówka: 500 g białej kapusty 50 ml oleju 25 ml octu 10%30 g cukru1/3 łyżki vegetykoperek (świeży lub mrożony) Wykonanie: Kapustę cieniutko poszatkować na szatkownicy (oczywiście z młodej jest lepsza, ale wychodzi z każdej). Zagotować zalewę do rozpuszczenia cukru.Gorącą zalewą zalać kapustę i wymieszać . Wsypać garść kopru (no i niestety smakuje najlepiej z vegetą )Surówka jest bardzo dobrym dodatkiem obiadowym, a także do grilla i burgerów.Smacznego! Edytowane 31 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) bardzo prosta i smacznaI dobrze.. takie szybkie ,proste i smaczne są najczęściej robione . Edytowane 30 Marca 2020 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Marca 2020 bardzo prosta i smacznaI dobrze.. takie szybkie ,proste i smaczne są najczęściej robione . Ona przypomina trochę smakiem tą z budki u chińczyka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Marca 2020 Odświeżyłam przepis na surówkę z białej kapusty - bardzo prosta i smaczna Beatka zrobi dla nas taką surówkę jak kupię kapustę (to może być problemik) Ona przypomina trochę smakiem jak z budki u chińczyka szukałem kiedyś przepisu na tą kapustkę, jak to jest ten smak to super MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Odświeżyłam przepis na surówkę z białej kapusty - bardzo prosta i smaczna Beatka zrobi dla nas taką surówkę jak kupię kapustę (to może być problemik) Ona przypomina trochę smakiem jak z budki u chińczyka szukałem kiedyś przepisu na tą kapustkę, jak to jest ten smak to super Wychodzi przepyszna z młodej kapusty stożkowej, powinna Wam smakować, polecam Edytowane 31 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 30 Marca 2020 Wychodzi przepyszna z młodej kapusty stożkowej, powinna Wam smakować, polecam A nawet mam kapustę stożkową.... koniecznie wypróbuję przepis Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 31 Marca 2020 Zamiast koperku dodaje oregano , i czarny pieprz ..i cienko pokrojona marynowana papryke , najbardziej typowa kapusta jaka u nas podaja do pizzy. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 31 Marca 2020 Zamiast koperku dodaje oregano , i czarny pieprz ..i cienko pokrojona marynowana papryke , najbardziej typowa kapusta jaka u nas podaja do pizzy. Też z pewnością dobra.....Można kombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Sałatka z selera naciowego i gruszkiSkładniki:pęczek selera naciowego2 twarde gruszki1 mała czerwona cebulaser camembert2 łyżki majonezumały jogurt naturalnypieprzsłonecznik prażonyI gotowe - bardzo szybkie wykonanie! Edytowane 23 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Stycznia 2021 No skład dopełniający ???????????? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Stycznia 2021 MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Stycznia 2021 No skład dopełniający Sałatka może nie wygląda , ale smaczna [Dodano: 24 sty 2021 - 16:17] Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Sałatka z selera naciowego i gruszki Może wypróbuję też bo prawie wszystkie składniki mi pasują poza tym selerem, którego jakoś nie mogę polubić. Może w tej wersji się do niego przekonam "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Sałatka z selera naciowego i gruszki Może wypróbuję też bo prawie wszystkie składniki mi pasują poza tym selerem, którego jakoś nie mogę polubić. Może w tej wersji się do niego przekonam Olgo, seler nie jest jakoś bardzo wyczuwalny Edytowane 24 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 25 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 25 Listopada 2022 (edytowane) Sałatka ze śledziem, pomidorami i marynowanymi pieczarkami Sałatka kolorowa z melonem i serem halloumi Śledzi kupiłam za dużo więc trochę po kaszubsku Edytowane 25 Listopada 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 25 Listopada 2022 (edytowane) Śledzi kupiłam za dużoOj szkoda, że poligamia nie jest dozwolona w tym kraju Pikne psze Pani Edytowane 25 Listopada 2022 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Listopada 2022 Śledzi kupiłam za dużo więc trochę po kaszubsku Śledzi nigdy za dużo Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi