Skocz do zawartości

Moje sałatki


ReniaS

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 miesiące temu...

Sałatka z hokkaido, pieczonych buraków i szpinaku - to oczywiście nie mój przepis -

zaczerpnęłam od kolegi Muskiego .

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/?p=582103

Najlepiej komponuje się z "karkówką z piwem imbirowym".

Zamiast owoców granatu, które widać u Waldka - ja na wierzch wysypałam uprażone orzechy.

post-98636-0-31233400-1578891112_thumb.jpg

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I piekna

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie tez teraz kroluja salatki na cieplo wersje buraczano bruselkowo kapusciano salatowe ..az w koncu zlitowalam sie nad TZ i bedza golabki vel faszerowana ( nigdy nie wiem jaka roznia , u mnie wersja bez ryzu )-

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

I piekna

 

I bardzo smaczna, obie żeśmy ją spałaszowały  :facepalm:

Oczywiście karkówka też bardzo nam smakowała przyrządzona przez Renie.  :clap:  :clap:

Jak dobrze być zaproszonym na obiad  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Odświeżyłam przepis na surówkę z białej kapusty - bardzo prosta i smaczna

 

Surówka:

 

500 g białej kapusty 
50 ml oleju 
25 ml octu 10%
30 g  cukru
1/3 łyżki vegety

koperek (świeży lub mrożony)

 

Wykonanie:

 Kapustę cieniutko poszatkować na szatkownicy (oczywiście z młodej jest lepsza, ale wychodzi z każdej).

 Zagotować zalewę do rozpuszczenia cukru.Gorącą  zalewą zalać kapustę i wymieszać .

 Wsypać garść kopru (no i niestety smakuje najlepiej z vegetą  :facepalm: )

Surówka jest bardzo dobrym dodatkiem obiadowym, a także do grilla i burgerów.

Smacznego!

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bardzo prosta i smaczna

I dobrze.. takie szybkie ,proste i smaczne są najczęściej robione . :thumbsup:  :clap:  

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Odświeżyłam przepis na surówkę z białej kapusty - bardzo prosta i smaczna

 

Beatka zrobi dla nas taką surówkę jak kupię kapustę (to może być problemik)

 

 

 

Ona przypomina trochę smakiem jak z budki u chińczyka

 

szukałem kiedyś przepisu na tą kapustkę, jak to jest ten smak to super :D

MIRKON
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Odświeżyłam przepis na surówkę z białej kapusty - bardzo prosta i smaczna

 

Beatka zrobi dla nas taką surówkę jak kupię kapustę (to może być problemik)

 

 

Ona przypomina trochę smakiem jak z budki u chińczyka

 

szukałem kiedyś przepisu na tą kapustkę, jak to jest ten smak to super :D

 

 

Wychodzi przepyszna z młodej kapusty stożkowej, powinna Wam smakować, polecam  :D

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zamiast koperku dodaje oregano , i czarny pieprz ..i cienko pokrojona marynowana papryke , najbardziej typowa kapusta jaka u nas podaja do pizzy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Sałatka z selera naciowego i gruszki

Składniki:
pęczek selera naciowego
2 twarde gruszki
1 mała czerwona cebula
ser camembert
2 łyżki majonezu
mały jogurt naturalny

pieprz

słonecznik prażony

I gotowe - bardzo szybkie wykonanie!

post-98636-0-46216200-1611417173_thumb.jpg

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No skład dopełniający ????????????

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sałatka z selera naciowego i gruszki

 

Może wypróbuję też bo prawie wszystkie składniki mi pasują poza tym selerem, którego jakoś nie mogę polubić. Może w tej wersji się do niego przekonam :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Sałatka z selera naciowego i gruszki

 

Może wypróbuję też bo prawie wszystkie składniki mi pasują poza tym selerem, którego jakoś nie mogę polubić. Może w tej wersji się do niego przekonam :D

 

 

Olgo, seler nie jest jakoś bardzo wyczuwalny  :)

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
Śledzi kupiłam za dużo

Oj szkoda, że poligamia nie jest dozwolona w tym kraju :blush:  :frantics:  :frantics:  Pikne psze Pani :yes:  :clap:

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.