ReniaS Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Nic nowego, ale bardzo smacznego: Krem z brokułów • brokuły 400 g• ziemniak 1 sztuka• cebula 100 g• 2 ząbki czosnku• 1 łyżka oliwy• 100 ml śmietany• sól, pieprz Sposób przygotowania bardzo prosty:Rozdrabniam brokuły na niewielkie różyczki. Brokuł i pokrojonego w kostkę ziemniaka zalewamwodą (lub bulionem) i gotuję przez 30 minut (aż warzywa będą miękkie). Następnie poszatkowanącebulę i czosnek duszę na wolnym ogniu aż do uwolnienia zapachu- dodaję do warzyw. Zahartowanąśmietanę wlewam do zupy (czasami robię bez śmietany).Blenduję aż do otrzymania jednolitego kremu.Doprawiam do smaku i gotowe Edytowane 14 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Września 2019 bardzo smacznego: Pieknie wygląda i składniki - powinno być pyszne Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) SPYCHOWO (JEZIORO CICHE) Super to wygląda Pozdrawiam Edytowane 8 Stycznia 2020 przez ReniaS Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Września 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Listopada 2019 Blenduję aż do otrzymania jednolitego kremu. Zupa krem - tak - ale te cudaki co pływają na wierzchu ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zupa krem - tak - ale te cudaki co pływają na wierzchu ? Był tez drugi krem, z kalafiora - to te białe lilie ,który "pływa" w cieniutkim plasterku zielonej papryki ,a w samym środku - różyczka brokuła....to żółte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Listopada 2019 który "pływa" w cieniutkim plasterku zielonej papryki Foremka kształtu z papryki - świetny patent Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) KOTLETY W ZALEWIE OCTOWEJ: 1 duży, podwójny filet z kurczaka lub 2 mniejsze - rozbijam na nieduże kotlety,przyprawiam, panieruję w bułce i jajku, smażę na oleju.Gotuję zalewę:2 1/2 szklanki wody1/4 szklanki oleju1/2 szklanki octu1/2 łyżeczki soli2 łyżki przecieru pomidorowego/ może być bez3 łyżki cukru1 duża cebulapo kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego2 liście lauroweCiepłe kotlety zalewam zimną zalewą. Edytowane 8 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Stycznia 2020 KOTLETY W ZALEWIE OCTOWEJ: Reniu, aż wstyd przyznać ale nigdy nie jadłam kotletów w zalewie octowej. Koniecznie wypróbuję Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Stycznia 2020 To takie trochę "Filety a,la śledzie po Kaszubsku" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Właśnie takowy dostałem na obiadokolację W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Stycznia 2020 To takie trochę "Filety a,la śledzie po Kaszubsku" ?Ja jadlam gdzies takie tylko z boczniakami al'a kotletami https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Bo najważniejsza to jest tu ta słodko kwaśna zalewa z cebulką i przyprawami . Wszystko praktycznie będzie pychota, w takiej wspaniałej "Kaszubskiej marynacie", bo na dobrą sprawę to jest ona uniwersalna, pasuje do większości ryb czy mięs, a i dodatki, jak pisze Electra, można urozmaicać, grzybki, borówki, rodzynki etc. Brawo Halusia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) To takie trochę "Filety a,la śledzie po Kaszubsku" ? Tak, tak..... dla tych co nie lubią ryb [Dodano: 08 sty 2020 - 19:51Zapraszam Halinko, musisz koniecznie spróbować KOTLETY W ZALEWIE OCTOWEJ: Reniu, aż wstyd przyznać ale nigdy nie jadłam kotletów w zalewie octowej. Koniecznie wypróbuję Edytowane 9 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Stycznia 2020 @ReniaS, sledzie to nie ryby ja uwielbiam..ale ryb nie lubie . https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Stycznia 2020 sledzie to nie ryby ja uwielbiam..ale ryb nie lubie . Teraz wszystko jasne. Ja bardzo luibie ryby ,ale sledzie moga sobie dalej plywac, jak dla mnie. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) sledzie to nie ryby ja uwielbiam..ale ryb nie lubie . Teraz wszystko jasne. Ja bardzo luibie ryby ,ale sledzie moga sobie dalej plywac, jak dla mnie. Jeśli ktoś nie przepadał za śledziami, tak jak jamusi wypróbować śledziki wg Małgo z orzechami i śliwką - the best https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/?p=653191 Edytowane 10 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Ciewy przepis musze sprobowac ! U nas w domu sledzi je sie duzo ..co prawda sa kupne , bo na dwie osoby nie chce mi sie kupowac filetow i robic akurat w danym smaku .Oczywiscie na swieta robie sama .i nie moze zabraknac smazonych sledzi z koperkiem w zalewie octowej tzw 123Jadlam kiedys sledzie z orzechami i rodzynkami , https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Ciewy przepis musze spróbować ......akurat w danym smaku .Oczywiscie na swieta robie sama .i nie moze zabraknac smazonych sledzi z koperkiem w zalewie octowej tzw 123Jadlam kiedys sledzie z orzechami i rodzynkami , Też mi przypasował ten wyraźny smak orzechów i nutka tymianki.....mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Ocet winny - winogrono z własnego ogródka działkowegowykonałam pierwszy raz przepis zaczerpnęłam od Koleżanki Małgoś https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2878-domowy-ocet.../page-3 Edytowane 10 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Stycznia 2020 wykonałam pierwszy raz Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Tak wyglądał baleronik,po rozkrojeniu okazało się, że dość tłusty,ale był tak mięciutki i smaczny, że nikomu to nie przeszkadzało......opanowaliśmy niemal cały Przepis od Waldzia . Możliwe, że za długo piekłam, ale u nas tak wszyscy wolą..... https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/?p=649875 Edytowane 13 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Pasztet wg przepisu mojej Sister . .....poprzeczka wysoko.... : :https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/?p=131912 Halinko.....bardzo się starałam.... Edytowane 24 Stycznia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Ślicznie Brawo Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Moje roladki drobiowo - wieprzowe i spagetti z cukinii. Edytowane 14 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi