Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Szalone me pomysły, a może nie do końca szalone?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14100 postów

Napisano 29 wrz 2019 - 20:53

Kominek służy do ogrzewania...no nie koniecznie tylko do tego.😄
W kominku już swego czasu z powodzeniem wędziłem (gdzieś temat jest na forum).
Ziemniaki z kominka czy kiełbasa, to u mnie standard.
Rosół, z braku prądu też kiedyś pięknie się ugotował.

A dziś mnie smaki naszły na szaszłyki.
Nic dodać, nic ująć...poezja.👍😃😃😃

Załączony plik  IMG_20190929_210858.jpg   47,55 KB   4 Ilość pobrań


Załączony plik  IMG_20190929_212247.jpg   73,99 KB   4 Ilość pobrań

Użytkownik miro edytował ten post 29 wrz 2019 - 20:54


#2 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5007 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 29 wrz 2019 - 21:28

Miro to wszystko zalezy jakie paliwo masz do palenia  w kominku ;) Bo czasem ludziska pala dziwnymi rzeczami ,aby ogrzac, ale na pewno nie nadaje sie to do zywnosci.



#3 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1526 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 30 wrz 2019 - 14:56

:clap: :thumbsup:



#4 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2249 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 30 wrz 2019 - 17:45

Miro, jeżeli palisz tylko drewnem liściastym to OK, w przeciwnym wypadku dobrze przed grilowaniem dokładnie oczyścić palenisko.... ale pewnie niepotrzebnie o tym piszę ;)



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#5 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2357 postów

Napisano 30 wrz 2019 - 18:14

:) Niezły trik jest z piwem w puszce przy kominku...

Się stawia zamkniętą puszkę obok paleniska i jak się puszka "sprostuje", taki "róg się u góry zrobi to jest "podgrzaniec"... :thumbsup:

Kiełbasy na patykach to w kominku standard...

Ziemniaki w sitku do frytek również pysznie zakąśliwe, się stawia na żarze w sitku i czasem potrząsa...wiadomo kiedy są dobre... :D






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych