Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Zbój Madej - wyroby dojrzewające


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
428 odpowiedzi w tym temacie

#421 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 7536 postów

Napisano 21 kwi 2020 - 15:38

o jest moim zdaniem najlepszy skład na salami.

No i od Ciebie to wyczytałem i tak robię.

Chyba dwa rodzaje salami zrobiłem nw wpI i słoninie, teraz karkówkę kupuję własnie.

Salami ładnie wygląda. Równiutkie wysuszenie, ciemnego pierścienia prawie nie widach.

Dzięki D

Wygląda na to, że komora działa bardzo dobrze. :thumbsup:

Już prawie nauczyłem się ją obsługiwać i ustawiać. Wędliny staram się wieszać jak najbliżej tylnej ściany komory.

Ale jeszcze dużo dużo nauki przede mną.



#422 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 7536 postów

Napisano 03 maj 2020 - 09:44

Mała przegryzka dla siostry i szwagra z Wrocka :D

Coppa, Bresaola, Lonzino, Salami Calabrese, Salami Spaniata Romana.

 

Załączony plik  20200503_101540_wm.jpg   44,96 KB   1 Ilość pobrań



#423 Rademenespl

Rademenespl

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćBiałystok

Napisano 03 maj 2020 - 09:56

Pięknie wyglada. Na czym tak ładnie kroisz? Zastanawiam się nad kupnem krajalnicy domowej.

#424 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13077 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 03 maj 2020 - 09:59

Mała przegryzka dla siostry i szwagra z Wrocka

 

:thumbsup: :clap:

 

Szkoda że masz taki krótki zasięg . :yawn:  :)  S5  już jest do samego Poznania  :D  

 

Pozdrawiam majowo 

Ps.

Jutro jak nic się nie wydarzy wysyłam  .



#425 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7669 postów

Napisano 03 maj 2020 - 10:01

Mała przegryzka dla siostry i szwagra z Wrocka
HMMM brat z Nadarzyna już się nie załapie  :facepalm:  ;) 

#426 El komendante

El komendante

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 253 postów
  • MiejscowośćWyspa Uznam

Napisano 03 maj 2020 - 10:49

 

 

 

 

Szkoda że masz taki krótki zasięg . :yawn:  :)  S5  już jest do samego Poznania  :D

.

 

A z Poznania A2 potem odrobina S3 do miejsca odosobnienia (jeszcze tylko 9 dni :D ) na wyspie Uznam.

Można też pociągiem do stacji końcowej.

 

Pozdrawiam.



#427 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 7536 postów

Napisano 03 maj 2020 - 11:22

Na czym tak ładnie kroisz?

Krajalnica Ma-Ga 310p, 16-to letnia, ale śmiga.

S5 już jest do samego Poznania

Można też pociągiem do stacji końcowej.

Drezynką też można :laugh:



#428 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13077 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 03 maj 2020 - 11:52

Wojtek ...samochodem Warszawą na szynach byś miał więcej luksusu ..

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#429 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 7536 postów

Napisano 12 maj 2020 - 05:47

https://wedlinydomow...ające/?p=658481

 

Ponad dwa mies. w dojrzewalni.

Dziś ważyłem, jedna szt. straciła 33.8% wagi, a druga 33.2% wagi.

Czy takie tempo utraty wagi jest prawidłowe?


Użytkownik Maxell edytował ten post 12 maj 2020 - 09:51





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych