Bułki bez mąki
Podpatrzyłam i skosztowałam u Jarka K.
Razem z moim bratem Tomkiem,
od jakiegoś czasu pieką i delektują się nimi.
Bardzo łatwe w wykonaniu, są smaczne i kilka dni świeże.
Przepis na 4 szt
40g łuski babki jajowatej
3 jajka
10g smalcu (użyłam roztopionego letniego masła)
200g serka śmietankowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sól do smaku (dałam 2,5g ale zmniejszę do 2g)
Wszystko razem wymieszać, odstawić na kilka minut,
uformować 4 płaskie bułeczki.
Piec w 30 minut temp 200 st.
Zrobiłam z dwóch porcji, wyszło 8 bułeczek po 90g przed pieczeniem.
Opcjonalnie można dodać np sezamu.
Tomek ostatnim razem dał 30g babki i 10g mąki kokosowej.
Podobno też fajnie wyszły