Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Golonko pieczone


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 disel

disel

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 81 postów
  • MiejscowośćŚląsk

Napisano 09 paź 2019 - 07:41

Witajcie

Sytuacja awaryjna mam do zrobienia 65 kg golonki, może ktoś podpowie przepis?
Chciałbym je zrobić na soli kuchennej
Głównie zależy mi na odpowiednim odmiezeniu soli. Golanka ma być podana za 4 dni. Pomóżcie proszę .

#2 grehor1

grehor1

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 215 postów
  • MiejscowośćWrocław-Oleśnica-Bystre

Napisano 09 paź 2019 - 08:17

Może coś takiego ?
Na kapuście z mlekiem zapiekane w piecu , w tym przypadku chlebowy ale w piekarniku też robiłem.5d5d729b0bdc42cbea23a5a299cf4cd0.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
514ecfd2d7862f0c629588ceb2639ea3.jpg

Użytkownik grehor1 edytował ten post 09 paź 2019 - 08:21


#3 disel

disel

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 81 postów
  • MiejscowośćŚląsk

Napisano 09 paź 2019 - 08:24

Ile soli na 64kg?

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 grehor1

grehor1

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 215 postów
  • MiejscowośćWrocław-Oleśnica-Bystre

Napisano 09 paź 2019 - 08:29

Jak na mokro peklowane to zrób wg. Tabeli, podczas opgotowywania i tak troszkę straci słoności, oczywiście z nastrzykiem ale to bym zrobił dzień przed podaniem skoro z samej soli ma być zalewa
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik grehor1 edytował ten post 09 paź 2019 - 08:33





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych