Romii Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Października 2019 (edytowane) Skład na 10kg 8kg polędwicy i 2kg golonki,wychodzi coś takiego. Według mnie średnio wyszło. Nie widać że to polędwica. --Romii Edytowane 23 Października 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Października 2019 Romii, to jest kiełbasa polędwicowa. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Października 2019 Romii, to jest kiełbasa polędwicowa. Widać, że to kiełbasa. Że jest zrobiona z polędwicy nie widzę.Mnie się nie podoba - na zdjęciu wygląda jak wyrób z niewielką zawartością kurczaka i dużą zawartością dodatków.W kiełbasie polędwicowej nie powinno być widać polędwicy?--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Października 2019 Mięso polędwicy jest najbardziej delikatne z całej tuszy i po obróbce termicznej wygląda jak drobiowe (jest jasne). Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Października 2019 Mięso polędwicy jest najbardziej delikatne z całej tuszy i po obróbce termicznej wygląda jak drobiowe (jest jasne). Maxell - opisz proszę w takim razie delikatność polędwiczki. --pozdrawiam Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Października 2019 Piszemy o polędwicy, której w tuszy jest kilka kilogramów. Z niej właśnie robiona była i jest jest kiełbasa polędwicowa podczas świniobić, na życzenie gospodarzy. Polędwiczki (2 szt. o wadze ok. 0,5 kg razem) nie stanowiły materiału przerobowego. Z zasady były wędzone lub dodawane jako farsz do rolad itp. Przyznaję, że jest to mięso najbardziej delikatne, ale z uwagi na ilość, drugorzędne w procesie przerobu świniaka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Października 2019 Przyznaję, że jest to mięso najbardziej delikatne, ale z uwagi na ilość, drugorzędne w procesie przerobu świniaka. Chyba czas zakończyć ta pasjonującą wymianę myśli. Bo idąc tym tokiem myślenia dojdziemy do wniosku że najważniejszym materiałem przerobowym tuszy będzie słonina.--pozdrawiam Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Października 2019 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Października 2019 Skład na 10kg 8kg polędwicy i 2kg golonki,wychodzi coś takiego. Piękna kiełbasa o szlachetnym wyglądzie Chyba czas zakończyć ta pasjonującą wymianę myśli. Bo idąc tym tokiem myślenia dojdziemy do wniosku że najważniejszym materiałem przerobowym tuszy będzie słonina. @Romii,nie podoba mi się ton Twoich wypowiedzi.Jest zaczepny ale bez polotu.Lepiej wyluzuj - proszę.Jak masz problemy z rozróżnieniem polędwicy wp od polędwiczki wp to napisz; wytłumaczymy. Czegoś nie wiedzieć to żaden wstyd.Agresywne wypowiedzi nie są mile widziane na tym forum, bo szkodzą zdrowiu i urodzie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Października 2019 Jeśli ktokolwiek poczuł się urażony moimi wpisami o polędwicach i polędwiczkach przepraszam. --pozdrawiam Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Października 2019 Jeśli ktokolwiek poczuł się urażony moimi wpisami o polędwicach i polędwiczkach przepraszam. Ja się nie gniewam Proponuję taką zrobić. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16157-kie%C5%82basa-z-pol%C4%99dwiczki-parzona/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.