Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Sery made by wróbel

ser

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
166 odpowiedzi w tym temacie

#161 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2291 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 03 mar 2020 - 22:01

Muszę wpaść na zakupy do Agrovis-u i na pewno podejmę wyzwanie ;)



#162 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2813 postów

Napisano 03 mar 2020 - 22:25

Warto. Olej goudy... Dobrze Ci radzę :) 7242c7a30b25f2f3e7a37985f8672be6.jpg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

#163 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2291 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 03 mar 2020 - 22:34

A co to jest Gouda?! :D :laugh:



#164 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2291 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 05 mar 2020 - 15:32

Po rozkrojeniu łamliwy, kruszy się - nie jest taki elastyczny jak sklepowe

Chyba znalazłem odpowiedź u Aksamitka, może się mi/komuś przyda

Ser się kruszy, jeśli jest przegrzanym, za szybko dogrzewanym, zbyt mocno prasowanym. To są główne czynniki.

https://wedlinydomow...tny#entry500107post 302



#165 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2813 postów

Napisano 05 mar 2020 - 15:37

Przegrzać go raczej nie mogłeś. Zbyt mocne prasowanie raczej aż tak nie wpływa. Szybkie dogrzewanie może mieć wpływ.



#166 Romii

Romii

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 363 postów
  • MiejscowośćBydgoszcz

Napisano 05 mar 2020 - 15:53

Tak na moje niewprawne oko to za dużo serwatki odlałeś i wymieniłeś na wodę - w sumie 5l z 15 mleka - Licznerski pisze chyba o 20%.

-- 

Romii



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#167 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2291 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 05 mar 2020 - 15:55

Też pomyślałem o tym że mnie poniosło przy płukaniu. :D







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ser

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych