ANNAM Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Lipca 2008 W nadziei ,ze nie powtorze juz tematu, podaje przepis na chutney skladniki: 4 ostre Chilli4-5 szt slodka papryka 3 szt czerwonej cebuli 3/4 szklanki octu Balsamicznego5-6 lyzek brazowego cukru olej do podduszenia cebuli sol i pieprz1. Papryke wstawic do piekarnika , kiedy skorka sie przypali wsadzic ja do worka i zawiazac; kiedy przestygnie zdjac skore i oczyscic z nasion2. Z chilli postapic podobnie, z ta roznica, ze nasiona pozostawic i proponuje chilli robic w rekawiczkach3. Cebule pokroic w duza kostke, poddusic na oliwie ,ale uwazac aby nie przyrumienika sie 4. Do cebuli dodac pokrojona papryke i chilli' lekkowimieszac i dodac cukier, ocet sol i pieprz. 5. Dusic to razem, co jakis czas mieszajac, az wszystko zgestnieje, zwykle zajmuje to okolo 20 minut.6. Gorace wkladac do sloiczkow. Kiedy przestygnie jest gotowe do jedzenia. BArdzo dobrze smakuje z zimnym miesem i wedlina, a takze z grzankami z serem Pozdrawiam, Anna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.