Skocz do zawartości

Chutney z ostrej papryczki


ANNAM

Rekomendowane odpowiedzi

W nadziei ,ze nie powtorze juz tematu, podaje przepis na chutney

skladniki:

4 ostre Chilli

4-5 szt slodka papryka

3 szt czerwonej cebuli

3/4 szklanki octu Balsamicznego

5-6 lyzek brazowego cukru

olej do podduszenia cebuli

sol i pieprz

1. Papryke wstawic do piekarnika , kiedy skorka sie przypali wsadzic ja do worka i zawiazac; kiedy przestygnie zdjac skore i oczyscic z nasion

2. Z chilli postapic podobnie, z ta roznica, ze nasiona pozostawic i proponuje chilli robic w rekawiczkach

3. Cebule pokroic w duza kostke, poddusic na oliwie ,ale uwazac aby nie przyrumienika sie

4. Do cebuli dodac pokrojona papryke i chilli' lekkowimieszac i dodac cukier, ocet sol i pieprz.

5. Dusic to razem, co jakis czas mieszajac, az wszystko zgestnieje, zwykle zajmuje to okolo 20 minut.

6. Gorace wkladac do sloiczkow. Kiedy przestygnie jest gotowe do jedzenia.

 

BArdzo dobrze smakuje z zimnym miesem i wedlina, a takze z grzankami z serem

 

Pozdrawiam, Anna

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.