TOSHIBA Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Na podstawie przeprowadzonych kontroli w tym miesiącu 3 wnioskiA Ty w swoim całym życiu ile przestępstw ukryłeś stając się współsprawcą? Edytowane 23 Listopada 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zadam pytanie wprost, bo jakos dziwnie odpowiadasz Chodzi Ci o zmycie resztek kupy z miesa, po tych wielokrotnie wymienionych wizytach w toalecie???? Smacznego Toshiba odpowiem Ci tak. Myłem, myję i będę mył prawie wszystko co przeszło przez szereg rąk i tak naprawdę nie wiem gdzie i w jakich warunkach leżało. To moje zdanie i nie musisz się ani z nim zgadzać ani robić tak samo. Nie raz widziałem jak lata mucha w gablocie gdzie leży mięso - i tak, zareagowałem!!! Powiedziałem o tym ekspedientce która po prostu "wygoniła" tą muchę. Jakoś nie przyszło mi do głowy aby wzywać sanepid aby aresztował i przesłuchał tą muchę. Czy ta biedna ekspedientka była winna że była tam mucha? Ja uważam że nie. Bo stoi kolejka, dwie czy trzy panie obsługują, ciągle otwierają i zamykają te gabloty i zapewniam Cię że żadna z nich nie popełniła umyślnie przestępstwa wpuszczając tą muchę. Co więcej w ferworze pracy mogły jej też nie zauważyć. Mi korona z głowy nie spadła jak je o tym powiadomiłem, one pogoniły muchę , sanepid w spokoju mógł np. kontrolować warunki pracy w tym samym czy innym sklepie a ja po prostu opłukałem mięso. Czy szorowałem/domyłem ew.gówienka?! Nie wiem (a na pewno nie wszystkie). Ale nie biłem na alarm i nie ściągałem na barki biednej kobiety szeregu ludzi bo zobaczyłem muchę (którą być może sam wpuściłem jak wchodziłem do sklepu - głupi nie sprawdziłem czy się przy nich nie czai ) Coś gdzieś kiedyś pisałeś że mięso kupujesz w jakiejś ubojni gdzie całą pracę widzisz przez okno - gratuluję sokolego wzroku że widzisz przez to okno że nie ma tam ani jednej muchy To nie jest fakt - to są tylko Twoje pobożne życzenia. Bo na taśmę Cię nikt nie wpuści (no chociaż dla Ciebie to pewnie i takie wyjątki by zrobili) Jeszcze jedna sprawa - nie raz widziałem jak mucha chodziła po mięsie w mojej własnej kuchni (choć naprawdę staram się aby ich tam nie było) - to co, mam się pod....ć do sanepidu? Tym tokiem myślenia powinniśmy pozamykać 99% naszych kuchni (nie wspomnę o wyrobach w garażach,na działkach, piwnicach).Kupuję czasem "żywca od chłopa" i przewożę na przyczepce (która nie jest szczelna , stoi na dworze i przewożę nią wiele różnych rzeczy). Powinienem kupić auto chłodnię? A Ty w jakich warunkach przewozisz zakupiony towar? Myślisz że żyjemy w tak różowych czasach i sanepid załatwia wszystko? To skąd te afery o sprzedaży padliny? Ukarano kogoś? Pozamykano? A może właśnie powinno się pozamykać w takiej sytuacji pracowników które te miejsca kontrolują, bo na pewno jak wybucha afera to nie jest to pierwszy raz zakładu? Jak jest tak cudownie to czemu wpieprzałem parę lat temu paszteciki z bodajże 25 letnim mięsem? Czy nie przechodziły szeregu kontroli? I na koniec jedno pytanie do tych którzy nie myją mięsa, to jak wykonujecie wyroby? Z mięsa wypływają płyny, na kurczakach często zostają jakieś piórka, błony, zrogowacenia. To wszystko trafia u Was do garnka? Nie pytam złośliwie, po prostu może się czegoś nauczę od Was. Mnie zawsze rodzice uczyli higieny ale może się mylili.[Dodano: 23 lis 2019 - 12:01]Ech, ale się rozpisałem Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Listopada 2019 Na podstawie przeprowadzonych kontroli w tym miesiącu 3 wnioskiA Ty w swoim całym życiu ile przestępstw ukryłeś stając się współsprawcą?Tylko czekać aż zapuka policja.Ło matko! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Albo nie możecie, albo po prostu nie chcecie zrozumieć zagadnieniaGdybyście napisali,... myje mięso z powodów czysto psychologicznych, żeby się lepiej czuć, żeby spłukać resztki kości tam gdzie mięso było cięte pila i poprzyklejały się wióry kostne, albo żeby odkleić przylepiony i zaschnięty papier z opakowania, ok, słowa bym nie powiedział Ale podawanie argumentów typubo ktos dotykał - fakt ale w rękawiczkach\Bo ktos był w toalecie w trakcie pracy - a Wy nie korzystacie z toalety? a po toalecie co się robi?? Uważacie ze tylko Wy wiecie, a reszta hołoty już nie. Bo Wy to widzicie codziennie, to co Wy tam robicie, kupujecie to mięso? a potem w domu je szorujecie do czysta = kpina, musicie gdzie indzie się zaopatrywać.Taka sama bzdura, jak rzekoma kontrola z sanepidu która ma nie wpisywać w protokół syfu w zakładzie i starego mięsa, a jako łapówkę odbiera siatkę wyrobów własnie z tego zasyfianego zakładu i śmierdzącego mięsa, to jacyś idioci musza być.Bo mucha chodziła po mięsie - hmmm i co chcesz spłukać, ślady nóżek??Bakterii nie możną spłukać, wiec co wy płuczecie?? na kurczakach często zostają jakieś piórka, błony, zrogowacenia. Co Ty kupujesz? Karme dla psa, w sumie tez nie bo nawet tam nie widziałem piór Edytowane 23 Listopada 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Kochany Toshibo cieszę się że napisałeś. Ten post dedykuję Tobie, andrzejK, Muski oraz wszystkim tym którzy nie myjecie/opukłujecie mięsa i na dobrą sprawę nawet nie napisaliście dlaczego tego nie robicie.Poczytałem Wasze wpisy i (na moje nieszczęście) dzisiaj Was posłuchałem. Wczoraj stwierdziłem że na weekend trochę pogotuję. Kupiłem szynkę z przeznaczeniem na potrawkę a'la Węgierską.Sklep był czysty, Pani ekspedientka też, nikt nie wyglądał jakby korzystał z toalety, ubojnia, transport i co tam sobie jeszcze Toshiba wymyślisz perfekt Aha, nie zauważyłem też żadnego pierwotniaka, bakterii czy nawet zwykłej muchy. Normalnie nuda Poprosiłem szynkę, Pani ukroiła (jak zwykle w rękawiczkach), zapakowała w worek foliowy i w takim stanie dowiozłem do domu ( w samochodzie może nie mam sterylnie jak na sali operacyjnej ale wysypiska śmieci też nie przypomina ). Wymienione mięso leżało nienaruszone do dzisiaj w lodówce, aż do "godziny zero".Nie wiem co za licho mnie podkusiło ale stwierdziłem po porannym poście że może ja i głupi jestem, wodę marnuję, mięso psuję, dodatkową - bzdurną pracę wykonuję i po co to wszystko?!Długo nie myśląc wyciągam mięso z foliówki, kładę na (moim zdaniem) czystą deskę, biorę (również moim zdaniem) czysty nóż i zabieram się do krojenia.Od takie zwykłe paski: które następnie skroiłem w kostkę.I wiesz, nie zauważyłem prawie żadnej różnicy. Ani to mięso nie wyglądało na lepsze/ładniejsze, ani bakterii nie było więcej/mniej, nie było w gówienkach, muchy nie zamieszkały ani nawet nie pokazały się w pobliżu. Dosłownie prawie nuda.No ale że "prawie" robi różnicę to ukazał się taki maleńki szczegół: Dla mniej spostrzegawczych nadmienię że ta szczecina jest też na zdjęciu nr.1Od taka pierdoła.No i po co myć/płukać/czyścić i zwał to jak zwał mięso?! Po co to robić skoro szeryf Toshiba pilnuje czystości?! Miro już został zatrzymany do wyjaśnienia? Właśnie po to kochany Kolego aby nie jeść takiego Gów...a! W czasie krojenia znalazłem jedno, ile skroiłem nie mam zielonego pojęcia. Jednak wiem że nie poczęstuję tym dalszej rodziny, znajomych czy gości bo spalił bym się ze wstydu gdyby komuś w ustach pozostało coś takiego. Przy tej potrawie ciężko będzie komukolwiek powiedzieć "smacznego" I czy mięso obmywać czy też nie, niech pozostanie w decyzji każdego czytającego.Nie powiem że kontakt z wodą temu mięsu zaszkodzi czy też nie - sam wiem tylko jedno że ja osobiście wolę nie konsumować tego typu syfu. [Dodano: 23 lis 2019 - 19:39] Co Ty kupujesz? Karme dla psa, w sumie tez nie bo nawet tam nie widziałem piórMoże przez czubek swojego zadartego nosa Ty w ogóle mało widzisz? Edytowane 23 Listopada 2019 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 23 Listopada 2019 Nooo Wróbelku, pięknie ładnie, a czepek na głowie miałeś? może to Twój włos.Chociaż taki pokręcony to może nie z głowy Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 23 Listopada 2019 Nooo Wróbelku, pięknie ładnie, a czepek na głowie miałeś? może to Twój włos. A no tak, nie napisałem że jestem łysy. Chociaż taki pokręcony to może nie z głowy Pokręcony to Ty jesteś Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 23 Listopada 2019 Nooo Wróbelku, pięknie ładnie, a czepek na głowie miałeś? może to Twój włos. TOSHIBA - uważasz że jedynie możliwe miejsce zabrudzenia tego mięsa to kuchnia Wróbla?--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Weźcie dajcie na luz.Kto chce myje, kto nie chce nie myje. Jakbym miał zgłaszać wszystkie niedociągnięcia w handlu, to praktycznie posterunek policji stałby się moim miejscem zamieszkania. TOSHIBA...ty w Polsce mieszkasz?Bo jak nie, to weź snikersa, bo gwiazdorzysz. Edytowane 23 Listopada 2019 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) A no tak, nie napisałem że jestem łysy. łysi maj np brody - są czepki tez na brodę TOSHIBA - uważasz że jedynie możliwe miejsce zabrudzenia tego mięsa to kuchnia Wróbla? Wykluczam ewentualne możliwości Bo jak nie, to weź snikersa, bo gwiazdorzysz. A jak uważasz, powinienem go umyć przed jedzeniem,? W końcu dotykalny go przed zapakowaniem tyle ludzi, a i opakowanie było dotykane Edytowane 23 Listopada 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Listopada 2019 Romii, dnia 23 List 2019 - 20:06, napisał: TOSHIBA - uważasz że jedynie możliwe miejsce zabrudzenia tego mięsa to kuchnia Wróbla? Wykluczam ewentualne możliwości I co w ramach wykluczania Ci wyszło?--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) I co w ramach wykluczania Ci wyszło? Ze to chyba Twój włos Dobra chłopaki, piszcie sobie dalej Mnie się już nie chce marnować z Wami czasu.Nie macie żadnych argumentów, tak jak w większości podobnych dyskusji, po prostu chcecie pokazać swoja inność, ok, została zauważona.Pozdrawiam PSScenariusz zawsze taki samBrak argumentówwyśmiać każdego kto inaczej myśli i ma racjepróbować obrazić i sprowokowaćNa koniec zrobić z siebie poszkodowanych i posłuchać jak się inni nad Wami litują Panowie żenada Edytowane 23 Listopada 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 23 Listopada 2019 A takie proste pytanie było.Również pozdrawiam.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 23 Listopada 2019 JA pracuje teraz w takim miejscu, gdzie widac wiszace partie miesa, gdzie widac prace rzeznikow. Co do mycia to oplukuje mieso, ale z innego powodu. Mam niesamowitego stracha przez piertuszaka szarpiatka. Kiedys mialalam okazje widziec ja pelna robali. Do teraz nie znajdzie nikt jej w mojej kuchni. A ze czesto w sklepach jest "dekoracja" z owej piertruszki to kazde kawalek miesa bardzo dokladnie sprawdzam. W pracy nasi rzeznicy maja ubaw kiedy kupuje mieso, bo wiedza ,ze nieznosze tej pietruchy i zawsze mnie nia strasza. A swoja droga teraz wiele rozumien. Jesli rzeznicy naja cos do ukrycia ,jak pracuja to tez bym sie zastanawiala czy kupic tam mieso. Zwykle wszystkie nasze sklepy naja pracownie rzeznicze na wierzchu. Kiedy klijet przechodzi chce odpowiedni kawalek to po prostu wyjezdza hak z miesem i pokazuja pytajac czy tak czy inaczej. Nie ma nikt problemu. Jedynie omijam wielkim lukiem sklepy w ktorych zamias zapachu miesa czuje zapach bleach'y. To daje mi do myslenia. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 23 Listopada 2019 Super, że tyle SiB-ów się odezwało.Ja myję mięso przed dalszą obróbką - choćby dlatego żeby oczyścić je z takich niespodzianek jak pokazał Wróbel.Wiem, że nie zmyje bakterii, zanieczyszczenia mikrobiologicznego, ale ew. pozostałości po rozbiorze, okruchy kości, soki, krew, które mogą się na mięsie znajdować już tak.Kupuje filet z kurczaka w opakowaniach 8 kg - zawsze na dnie jest trochę naturalnego wycieku - nie chcę tego mieć w wyrobach.Każdy będzie robił to, co uważa za stosowne - kto myje - dalej będzie mył, kto nie myje - jego wybór.Dziękuję za wszystkie wpisy.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 23 Listopada 2019 PS Scenariusz zawsze taki sam Brak argumentów wyśmiać każdego kto inaczej myśli i ma racje próbować obrazić i sprowokować Na koniec zrobić z siebie poszkodowanych i posłuchać jak się inni nad Wami litują Rzeczywiście jesteś żenujący. Podbiłeś parę postów nic nie wnoszących i tak naprawdę nie odpowiedziałeś ani na jedno zadane Ci pytanie.Dorze chociaż że miro na wolności się ostał. Zwykle wszystkie nasze sklepy naja pracownie rzeznicze na wierzchu. Kiedy klijet przechodzi chce odpowiedni kawalek to po prostu wyjezdza hak z miesem i pokazuja pytajac czy tak czy inaczej. Aniu, u mnie sklepy sprzedające mięso mają ubojnię/ zakład jakieś 100 parę km od sieci sprzedaży Jeśli kupuję mięso "od rolnika" to tym bardziej należy je umyć.I tak jak już pisałem nie robię tego pod względem ubicia bakterii tylko czysto dla spraw higienicznych Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 23 Listopada 2019 Kiedys kup[owalam mieso od rolnika. Nie wiem dokladnie jak to w Polsce jest. Tutaj przyjezdza rzeznik, a wlasciew 2ch i wszystkim sie zajkuja. Oni roibia uboj, oni daja mieso do badania i do nastepnego dnia wszystko wisi w wielkiem chlodni, ktora tez oni maja na swoim wyposarzeniu. NAstepnie kroja mieso jak ty chcesz. Czy chcesz wykrojone odpowiednie kawalki , jakie i jak pokrojone. Oplata jest od sztuki ,jak wiem.Ich peocownia ,to kabina na kokach ,gdzie jest wielki stol i pila. Oczywiscie pod srolem polki z pojenikami. Ktore sluza do segregowania. Ty bierzesz co juz pokrojone. wtedy nie mylam miesa. To tak czysta praca jaka robia, ze az sie w glowie nie miesci. Niektorzy w domach maja wiekszy bajzel w kuchni noi brud. Musze powiedziec tak, od czasu jak zaczelam robic wszystko swoje, czyli od czasu urodzin Zuzanny ,gdzie nie kupuje dziwnych produkotw do jedzeniai polproduktow, moja cala rodzina nie ma problemow z zadnymi zoladkowymi chorobami. Co wczesniej sie zdazylo, ze kiedys ktoras zjadla u kogos kielbaske z bbq i niestety byla bardzo chgora. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 23 Listopada 2019 https://zdrowie.wprost.pl/odzywianie/10245649/mycie-kurczaka-przed-przyrzadzeniem-przyczyna-chorob-nowe-ustalenia-naukowcow.html Pierwsza z brzegu odpowiedź na zadane pytanie w temacie . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 23 Listopada 2019 Wtrącę swoje trzy grosze:dziczyzny nie wolno wręcz myć mimo, że pozyskiwana jest w skrajnie gorszych warunkach niż kurczaki/świninaszczecina dzika to jest dopiero!DZIADEK tłumaczył, dlaczego mięsa przed obróbką nie powinno się myćNa 1m2 naszej skóry występuje około 1011 baktrii.W 1ml zawartości naszego jelita grubego - wielkość jak powyżej Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 23 Listopada 2019 Super, że tyle SiB-ów się odezwało............................Dziękuję za wszystkie wpisy.--RomiiRomii , nie czepiaj się ... i tak było gorąco Nie wiem czy słowo "NORMALNY" jest tu na miejscu i czy przypadkiem kogoś nie urazi ... za co z góry przepraszam .Normalny ludek żyjący w PL zrobi to samo co Ty , Wróbelek, ja i pewnie 90% tu "żyjących" , czyli umyje to mięso z przyczyn wymienionych wyżej .Nie wiem czy życie za granicą może zmienić podejście do pewnych spraw ... Miro zadał odpowiednie pytanie ... ..... TOSHIBA...ty w Polsce mieszkasz?.....Patrząc na mieszkańców za naszą zachodnią granicą , w głowie mi się nie mieści , że tak można zrobić ... tzn:Weekendy spędzają na parkingach przy autostradach i piknikują na trawnikach , gdzie ja bym uważał w które miejsce postawić stopę w bucie...po posiłku ludek bierze trawkę z tego trawnika i dłubie między zębami . A rano załatwiała się tam jakaś suczka czy kotka .Czy oni są nienormalni...?Myślę że nie , oni nie pomyślą , że taka sytuacja może mieć miejsce ...Wychodzą z samochodów i chodzą bosą nogą po parkingach , gdzie przewala się setki , jak nie tysiące aut dziennie ...Tankują paliwo tam gdzie taniej i to bez obaw ... jadąc do PL robią to samo ... a tu niespodzianka , trzeba wzywać serwis , bo padł układ paliwowy... Oni tacy się rodzą , ale czy można to nabyć przez zasiedzenie ... HGW...Patrzyłem z zachwytem na śliczne mięsko wołowe w witrynie i myślę ... kupić i przywieźć do domu A może ono z naszych padłych bydląt ... Samo życie , codzienność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Dobra.Nie myjemy mięsa.To po co zaleca się myć warzywa i owoce?Przecież jak młody byłem, to warzywa wyrwane z grządki z ziemi przetarłem i zjadłem.Jabłko, gruszkę czy czereśnie z kroca....do buzi i radocha aż miło, a dziś...to co z ze zlewem na kroca mam iść? "Kroca"..wyraz określający owoc ukradziony. Idę oddać się w ręce policji za kroca z młodzieńczych lat.???? Edytowane 23 Listopada 2019 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 23 Listopada 2019 To po co zajęcia się myć warzywa i owoce? Z brudu, chemii, chemii, chemii .Co do mycia mięsa zakłada się, że:mięso jest pozyskiwane w schludnych warunkachzanieczyszczenia mikrobiologiczne występują w skupiskachwoda rozprowadza mikroorganizmy na duże powierzchnie zwiększając dostępność pożywkiwoda poprawia warunki rozmnażania mikroorganizmówOstatnie dwie okoliczności powodują błyskawiczny przyrost skażenia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 23 Listopada 2019 To po co zaleca się myć warzywa i owoce? Wpisz w googla to znajdziesz odpowiedź Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Chciałem tylko delikatnie zauważyć że BADANIA NAUKOWE donosiły już między innymi że margaryna jest zdrowsza od masła itd Jeśli chodzi o aspekt mikrobiologiczny to macie absolutnie rację (choć podobno te wszystkie/większość bakterii zginie przy obróbce cieplnej)No ale co z zabrudzeniami "mechanicznymi" udawać że ich nie ma? Czy tylko usuwać bez wody to co się zobaczy. Napisano 6 minut temu miro, dnia 23 List 2019 - 22:16, napisał: To po co zajęcia się myć warzywa i owoce? Z brudu,To co przy owocach/warzywach jest zalecane, to przy mięsie zabraniane?Choć i tu nie ma reguły bo osoba która wyrabia wina powie aby nie myć owoców bo zmywa się dzikie drożdże Jak żyć, jak żyć [Dodano: 23 lis 2019 - 22:51]Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie.To skoro woda jest niewskazana do mycie, to dlaczego większość poleca bardziej peklować na mokro niż na sucho? Czy w takim razie peklowanie na sucho nie będzie bardziej "sterylne"?Pytam poważnie, to nie jest ironia czy jakaś prowokacja. Może moja część logicznego myślenia osiągnęła już wyżyny, ale nie rozumiem tego. Edytowane 23 Listopada 2019 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 23 Listopada 2019 Czy w takim razie peklowanie na sucho nie będzie bardziej "sterylne"? Bardzo podoba mi się to pytanie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.