Adzius1986 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Listopada 2019 Panowie i Panie, Wędzę od kilku lat mięsa i kiełbasy ale: 1. Kiełbasa nie ma galaretki i jest taka jakby pieczona a nie krucha. Czy zamiast wody dać bulion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Możesz dać bulion ,ale gorący ok.80 ºC co spowoduje zerwanie wiazań kolagenowych i zwiększy kruchość tej kiełbasy.Wtedy przy odpowiedniej ilości (więcej niż wody) bulionu będziesz miał również galaretkę. Edytowane 23 Listopada 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adzius1986 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Bulion gorący? Słyszałem że ma być zimny tak jak woda którą się dodaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Bulion gorący? Słyszałem że ma być zimny tak jak woda którą się dodaje. Przeczytaj pierwszy post w tym temacie i wszystko powinno Ci się wyjaśnić. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.