Skocz do zawartości

Białe szaleństwo u piurka


piurko

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Robiliście może jogurt straciatella ?

Nie ma takiego jogurtu.

To jakiś dziwoląg - powiedzieć i napisać wszystko można :facepalm: .

Serek straciatella to produkt złożony z zawiesiny rozdrobnionych włókien mozzarelli w słodkiej śmietance.

Żadne bakterie nie zrobią z mleka takiego produktu.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

.......

To jakiś dziwoląg - powiedzieć i napisać wszystko można :facepalm: .

......

Niestety nie mam takiej wiedzy jak Ty EAnno... :( , a to jak się zwie , tak się zwie i nic się pewnie na to nie poradzi  :)  .

Jadłem to i jest niezłe , cokolwiek to jest .

Może jakoś uda mi się coś na smak tego wykonać ;)

 https://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Delikatny-jogurt-Stracciatella-Milsani.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Może jakoś uda mi się coś na smak tego wykonać

Bez problemu. 

Z jogurtu naturalnego 2,2% tłuszczu.

Dodaj tylko syropu glukozowo-fruktozowego, kawałki czekolady, trochę śmietany i aromaty.

 Przy częstszym spożywaniu postaraj się również o adres diabetologa :devil: .

Oni przecież też muszą żyć  :laugh:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... spodziewałem się innej porady ...

Nie wiem naprawdę, czego oczekujesz.

Skoro ten deser Ci smakuje, to zrób wg składu podanego na etykiecie.

Jedynie aromaty są tajemnicą firmy. 

To nie jest wyrób mleczarski, tylko cukierniczy.

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

EAnno kolega tylko grzecznie pyta o pomysł aby zrobić coś a'la ten produkt, tylko ze zdrowych produktów.

Nie "nerwuj" się tak :hug:

 

 

Chudziaczku ... :yes: :yes: :yes: , z miodem sobie robię . Gdzieś czytałem , żeby dodać troszkę kakao . Chyba nie wytrzymam i jeszcze dziś zrobię :frantics:

I koniecznie opisz wrażenia. :yes:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

... spodziewałem się innej porady ...

Nie wiem naprawdę, czego oczekujesz.

Skoro ten deser Ci smakuje, to zrób wg składu podanego na etykiecie.

Jedynie aromaty są tajemnicą firmy.

To nie jest wyrób mleczarski, tylko cukierniczy.

EAnno , Jeśli Cię uraziłem , to przepraszam , nie było to moim zamiarem .

EAnno kolega tylko grzecznie pyta o pomysł aby zrobić coś a'la ten produkt, tylko ze zdrowych produktów.

Nie "nerwuj" się tak :hug:.....

:yes: :yes: :yes: dokładnie o to mi chodziło .

 

........

 

I koniecznie opisz wrażenia. :yes:

Hmmm...jest dobre , podobne w smaku do tego , co podałem wyżej , konsystencja jest kremowa - w oryginale jest bardziej...kisielowata .

Ja kupowałem to w DE, teraz kupuję...kupowałem :D inne , możliwe że się różnią te produkty a może i nie :tongue: .

Wróbelku , działaj , jeśli masz mój smak , to ... :frantics:

To " wina " chudziaka , przez nią popełniłem ten ... grzech , dzięki :hug:.

 

Dałem ok 0,5 kg labneh , dwie kostki czekolady... nadziewanej , bo się okazało że mam tylko taką i z orzechami ...dwie płaskie łyżki miodu i troszkę kakao-ciut za dużo, za bardzo zmieniło kolor .

post-82011-0-84913200-1577562716_thumb.jpg

post-82011-0-83923300-1577562767_thumb.jpg

post-82011-0-88229600-1577562807_thumb.jpg

post-82011-0-38877400-1577562832_thumb.jpg

Edytowane przez piurko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@piurko, sproj zrobic w ten sposob rozpusc czekolade najlepiej gorzka i dodaj cocosowego oleju , bodz masla , tak jak sie robi czekolade do pralin jak zastygnie bedzie miala lepsza konsystencje , do jogurtu mozesz dac troche laski vanili , poniewaz jest cukier odrobina soli dla smaku. ja bym jeszcze dodala troche maskarpone. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

czekolade najlepiej gorzka i dodaj cocosowego oleju

electro ile tego oleju mniej więcej dać na 100g tabliczkę czekolady?

Bo nigdy nie robiłem czekolady do pralin (choć i to ciekawe :) )

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@wróbel75, jakies 15 g 

Ja daje na 200 g  25 g masla badz oleju kokosowego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@piurko, sproj zrobic w ten sposob rozpusc czekolade najlepiej gorzka i dodaj cocosowego oleju , bodz masla , tak jak sie robi czekolade do pralin jak zastygnie bedzie miala lepsza konsystencje , do jogurtu mozesz dac troche laski vanili , poniewaz jest cukier odrobina soli dla smaku. ja bym jeszcze dodala troche maskarpone. 

Dzięki , ale to już na świeżym jogurcie , za kilka dni .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja daje na 200 g

To trzeba było od razu napisać aby podwoić przyjemność :laugh:

Dzięki electra :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@wróbel75, u nas takie tabliczki gorzkiej sa ..chociaz teraz cena ta sama a tabliczka 180 g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem zbytnio oblatany w kuchni .... ale tak myślałem , żeby dodać śmietany :thumbsup:  i ewentualnie mikser czy blender...nie wiem co lepsze .

Do kilograma czy mniej ... kurcze , trzeba będzie myć maszynkę  :facepalm::D


[Dodano: 01 lut 2020 - 15:48]

A wcześniej pomyślałem o tym , żeby przy niższej temperaturze skrzep wyjąć , będzie słabszy i delikatniejszy ...?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli nie przegrzejesz skrzepu to bedzie ok.

Nie ma potrzeby obniżać temperatury, zrób normalny twaróg.

Możesz spróbować nie odsączć go zbyt mocno

i w takim stanie zblendować ewentualnie przetrzeć przez sito.

Ja rozumiem, że chodzi ci taką gładką konsystencję jak ma labneh?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.