piurko Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Dla mnie też naturalny jest ok , czasami z sokiem malinowym albo miodem .Ale moja młodsza wersja wydziwia...lubi straciatellę .Chciałby żebym monte mu zrobił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Robiliście może jogurt straciatella ? Nie ma takiego jogurtu.To jakiś dziwoląg - powiedzieć i napisać wszystko można .Serek straciatella to produkt złożony z zawiesiny rozdrobnionych włókien mozzarelli w słodkiej śmietance.Żadne bakterie nie zrobią z mleka takiego produktu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 28 Grudnia 2019 .......To jakiś dziwoląg - powiedzieć i napisać wszystko można .......Niestety nie mam takiej wiedzy jak Ty EAnno... , a to jak się zwie , tak się zwie i nic się pewnie na to nie poradzi .Jadłem to i jest niezłe , cokolwiek to jest .Może jakoś uda mi się coś na smak tego wykonać https://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Delikatny-jogurt-Stracciatella-Milsani.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Może jakoś uda mi się coś na smak tego wykonać Bez problemu. Z jogurtu naturalnego 2,2% tłuszczu.Dodaj tylko syropu glukozowo-fruktozowego, kawałki czekolady, trochę śmietany i aromaty. Przy częstszym spożywaniu postaraj się również o adres diabetologa .Oni przecież też muszą żyć Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Eeeetammm ... spodziewałem się innej porady ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zetrzyj na drobnej tarce czekoladę mleczną i wymieszaj . Możesz spróbować posłodzić miodem. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Chudziaczku ... :yes: , z miodem sobie robię .Gdzieś czytałem , żeby dodać troszkę kakao . Chyba nie wytrzymam i jeszcze dziś zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) ... spodziewałem się innej porady ...Nie wiem naprawdę, czego oczekujesz.Skoro ten deser Ci smakuje, to zrób wg składu podanego na etykiecie.Jedynie aromaty są tajemnicą firmy. To nie jest wyrób mleczarski, tylko cukierniczy. Edytowane 28 Grudnia 2019 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 28 Grudnia 2019 EAnno kolega tylko grzecznie pyta o pomysł aby zrobić coś a'la ten produkt, tylko ze zdrowych produktów.Nie "nerwuj" się tak Chudziaczku ... :yes: , z miodem sobie robię . Gdzieś czytałem , żeby dodać troszkę kakao . Chyba nie wytrzymam i jeszcze dziś zrobię I koniecznie opisz wrażenia. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) ... spodziewałem się innej porady ...Nie wiem naprawdę, czego oczekujesz.Skoro ten deser Ci smakuje, to zrób wg składu podanego na etykiecie.Jedynie aromaty są tajemnicą firmy. To nie jest wyrób mleczarski, tylko cukierniczy.EAnno , Jeśli Cię uraziłem , to przepraszam , nie było to moim zamiarem .EAnno kolega tylko grzecznie pyta o pomysł aby zrobić coś a'la ten produkt, tylko ze zdrowych produktów.Nie "nerwuj" się tak ..... :yes: dokładnie o to mi chodziło . ........ I koniecznie opisz wrażenia. Hmmm...jest dobre , podobne w smaku do tego , co podałem wyżej , konsystencja jest kremowa - w oryginale jest bardziej...kisielowata .Ja kupowałem to w DE, teraz kupuję...kupowałem inne , możliwe że się różnią te produkty a może i nie .Wróbelku , działaj , jeśli masz mój smak , to ... To " wina " chudziaka , przez nią popełniłem ten ... grzech , dzięki . Dałem ok 0,5 kg labneh , dwie kostki czekolady... nadziewanej , bo się okazało że mam tylko taką i z orzechami ...dwie płaskie łyżki miodu i troszkę kakao-ciut za dużo, za bardzo zmieniło kolor . Edytowane 28 Grudnia 2019 przez piurko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 29 Grudnia 2019 @piurko, sproj zrobic w ten sposob rozpusc czekolade najlepiej gorzka i dodaj cocosowego oleju , bodz masla , tak jak sie robi czekolade do pralin jak zastygnie bedzie miala lepsza konsystencje , do jogurtu mozesz dac troche laski vanili , poniewaz jest cukier odrobina soli dla smaku. ja bym jeszcze dodala troche maskarpone. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 29 Grudnia 2019 czekolade najlepiej gorzka i dodaj cocosowego oleju electro ile tego oleju mniej więcej dać na 100g tabliczkę czekolady?Bo nigdy nie robiłem czekolady do pralin (choć i to ciekawe ) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 29 Grudnia 2019 @wróbel75, jakies 15 g Ja daje na 200 g 25 g masla badz oleju kokosowego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 29 Grudnia 2019 @piurko, sproj zrobic w ten sposob rozpusc czekolade najlepiej gorzka i dodaj cocosowego oleju , bodz masla , tak jak sie robi czekolade do pralin jak zastygnie bedzie miala lepsza konsystencje , do jogurtu mozesz dac troche laski vanili , poniewaz jest cukier odrobina soli dla smaku. ja bym jeszcze dodala troche maskarpone. Dzięki , ale to już na świeżym jogurcie , za kilka dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Ja daje na 200 g To trzeba było od razu napisać aby podwoić przyjemność Dzięki electra Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 29 Grudnia 2019 @wróbel75, u nas takie tabliczki gorzkiej sa ..chociaz teraz cena ta sama a tabliczka 180 g Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Podpowiedzcie proszę , jak zrobić twarożek o konsystencji jogurtowego labneha , bo ten się chwilowo przejadł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Ja robiłem z tego przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/?hl=camelki&do=findComment&comment=415643Wyszły fajne, delikatne kulki. Ale możesz całość w pojemniku trzymać Tutaj moje (post 113) :https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16559-sery-made-by-wr%C3%B3bel/page-6?hl=camelki&do=findComment&comment=650806 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Dzięki za link ... ale nie o to mi chodzi , labneh robię cały czas .Chcę zrobić taką konsystencję , ale z TWAROGU , nie z jogurtu ... chyba że to to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zwykły twaróg ucierasz ze śmietaną.Najlepszy efekt da najpierw zmielenie twarogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 1 Lutego 2020 Nie jestem zbytnio oblatany w kuchni .... ale tak myślałem , żeby dodać śmietany i ewentualnie mikser czy blender...nie wiem co lepsze .Do kilograma czy mniej ... kurcze , trzeba będzie myć maszynkę [Dodano: 01 lut 2020 - 15:48]A wcześniej pomyślałem o tym , żeby przy niższej temperaturze skrzep wyjąć , będzie słabszy i delikatniejszy ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 1 Lutego 2020 Jeśli nie przegrzejesz skrzepu to bedzie ok.Nie ma potrzeby obniżać temperatury, zrób normalny twaróg.Możesz spróbować nie odsączć go zbyt mocnoi w takim stanie zblendować ewentualnie przetrzeć przez sito.Ja rozumiem, że chodzi ci taką gładką konsystencję jak ma labneh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 1 Lutego 2020 Ok , jasne . Możesz spróbować nie odsączć go zbyt mocno To wole dodać śmietany zamiast mieć serwatkę .....Ja rozumiem, że chodzi ci taką gładką konsystencję jak ma labneh?Tak tak tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.