Kaczka parzona i wędzona
1 (3).JPG 67,31 KB
10 Ilość pobrań
5.JPG 76,15 KB
8 Ilość pobrań
6.JPG 93,79 KB
8 Ilość pobrań
Przepis:
SUROWIEC
Użytkownik jacekw21 edytował ten post 26 lis 2019 - 12:40
Napisano 26 lis 2019 - 12:25
Kaczka parzona i wędzona
1 (3).JPG 67,31 KB
10 Ilość pobrań
5.JPG 76,15 KB
8 Ilość pobrań
6.JPG 93,79 KB
8 Ilość pobrań
Przepis:
SUROWIEC
Użytkownik jacekw21 edytował ten post 26 lis 2019 - 12:40
Napisano 26 lis 2019 - 16:27
Bardzo smacznie wyglada
,ale nie rozumiem , w przygotowanej zalewie topimy kaczkę na 24 godziny w temp 4-6 st. Po tym czasie zagotowujemy wodę razem z ziołami i przyprawami , to znaczy ze z tej zalewy wyjmujemy kaczke , zagotowujemy
zalewe i z powrotem kladziemy kaczke do tej samej zalewy?
Napisano 26 lis 2019 - 18:49
Najpierw kaczka leży w wodzie z solą przez 24 h później wyjmujemy ją z solanki parzymy razem z przyprawy w nowej wodzie .
Napisano 26 lis 2019 - 19:20
Myślę,żę dla naszego bezpieczeństwa lepiej jeść kaczkę pieczoną.
Napisano 26 lis 2019 - 21:14
Przecież jest parzona do 72 stopni wewnątrz , jest więc bezpieczna.
Napisano 27 lis 2019 - 07:14
lepiej jeść kaczkę pieczoną.
Zrobiłem na próbę bo nigdy dymionej nie kosztowałem ,jest ok ale pieczona mi osobiście lepsza.
O wszystkim →
Moje wyroby →
Pierwsze wędzenie, drób + seryNapisany przez SunFires, 18 gru 2016 ![]() |
|
![]()
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych