robertadam Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Co można zrobić z czystymi odpadami po krojeniu .Jest to szynka serrano,szynka prosciutto,Chorizo,spianata, i specku.Srednio dziennie ok 5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Listopada 2019 Np. pizza... Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Możesz zrobić coś takiego https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15699-zak%C4%85ska/ zamiast pachwiny wędzonej dodać swoje ścinki .Polecam fajna smarówka smaczna Oczywiście jeżeli nie w puszkach to możesz w słoiku Edytowane 27 Listopada 2019 przez jacekw21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Listopada 2019 Co można zrobić z czystymi odpadami po krojeniu .Jest to szynka serrano,szynka prosciutto, Chorizo,spianata, i specku.Srednio dziennie ok 5 kg. Sprzedać po mniejszej ( niskiej ) cenie. Dalsze przetwarzanie tylko w gastronomi.Wytwarzanie nowych produktów mięsnych nie ma sensu, gdyż wędliny dojrzewające w procesie produkcji oprócz wysokiego zasolenia produkowane są w wyższych temperaturach, które bardzo znacząco wpływają na profil zapachowy mięsa i tłuszczu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Listopada 2019 Jak już pisałem, mój kolega kupował (i pewnie kupuje) takie świeże zrzynki używając ich jako dodatek do pizzy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Listopada 2019 Nie tylko do pizza. tak samo mozna zrobic roznego rodzaju dania makaronowe. Wszelkiegoo rodzaju odpady Jamon czy prosciutto mozesz zastosowac rowniez do dan warzywnych. W polaczeniu z e szparagami jest bardzo smaczne( p[olecam). rowniez dodatek do salatek. Dobre rowniez te odpady sa do quiche. rozdrobnione i dodane do masy jajecznej. Wiadomo trzeba bardzo uwazac z sola wtedy. Moje ulubione razem z melonem. Salatka melon i kawalki prosciuto czy jamon. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Listopada 2019 Aniu! kocham Ciebie Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertadam Opublikowano 29 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Listopada 2019 Bardzo dziekuję wszystkim za odpowiedzi.Jeżeli ktoś ma ochotę to w przyszłym tygodniu bedzie speck i pastrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.