Jump to content

[Poradnik dla ucznia] Chłodzenie, magazynowanie oraz transport surowców i przetworów mięsnych


Recommended Posts

W tekście ciekawa tabela okresów przechowywania wyrobów mięsnych w temp. 4-6 st.C.

 

post-39694-0-48191300-1575456047_thumb.jpgpost-39694-0-32905900-1575456058_thumb.jpg

post-39694-0-47724100-1575456063_thumb.jpgpost-39694-0-66661100-1575456069_thumb.jpg

post-39694-0-72766300-1575456075_thumb.jpgpost-39694-0-77868000-1575456082_thumb.jpg

post-39694-0-00147600-1575456089_thumb.jpgpost-39694-0-41230700-1575456095_thumb.jpg

post-39694-0-42768000-1575456102_thumb.jpgpost-39694-0-58488700-1575456116_thumb.jpg

post-39694-0-88687400-1575456123_thumb.jpgpost-39694-0-76215300-1575456133_thumb.jpg

post-39694-0-29608800-1575456141_thumb.jpgpost-39694-0-61674800-1575456148_thumb.jpg

post-39694-0-59979100-1575456157_thumb.jpgpost-39694-0-16578200-1575456164_thumb.jpg

post-39694-0-76573300-1575456347_thumb.jpgpost-39694-0-83344400-1575456354_thumb.jpg

post-39694-0-71239800-1575456361_thumb.jpgpost-39694-0-98319800-1575456368_thumb.jpg

post-39694-0-87873300-1575456375_thumb.jpgpost-39694-0-31395100-1575456382_thumb.jpg

post-39694-0-52590700-1575456388_thumb.jpgpost-39694-0-60517100-1575456394_thumb.jpg

post-39694-0-40074600-1575456401_thumb.jpgpost-39694-0-54790600-1575456411_thumb.jpg

post-39694-0-57341400-1575456419_thumb.jpgpost-39694-0-42838000-1575456427_thumb.jpg

post-39694-0-91440300-1575456434_thumb.jpgpost-39694-0-62842000-1575456441_thumb.jpg

post-39694-0-74140300-1575456448_thumb.jpgpost-39694-0-19772600-1575456455_thumb.jpg

post-39694-0-48967700-1575456462_thumb.jpgpost-39694-0-55804800-1575456469_thumb.jpg

post-39694-0-77063900-1575456485_thumb.jpgpost-39694-0-98691900-1575456491_thumb.jpg

post-39694-0-22593100-1575456499_thumb.jpg

 

 

Na potrzeby portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell

 

 

Edited by Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
Share on other sites

Proszę szczególnie zwrócić uwagę na tabelę 7. str. 24.

Podane są czasy przechowywania wędlin w warunkach lodówkowych pakowanych luzem i próżniowo.

Szczególnie spektakularne wydłużenie tych terminów dotyczy wędlin podrobowych: salcesonów i kaszanek.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

Bardzo ciekawe. Zakładając że te czasy są dla wyrobów z załadu mięsnego, magazynowanych w tymże, to czy do tych czasów należy dodać czas w sklepie detalicznym (kilka dni) i na końcu w lodówce u klienta (kolejne kilka dni)?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.