Podpieram się przepisem Dziadka
I bardzo dobrze . Kassler drobiowy Dziadka był już tyle razy przez wielu nas testowany, ze musi wyjść
Napisano 15 paź 2020 - 16:55
Podpieram się przepisem Dziadka
I bardzo dobrze . Kassler drobiowy Dziadka był już tyle razy przez wielu nas testowany, ze musi wyjść
Napisano 15 paź 2020 - 17:05
W przepisie Jacka kilka postów wyżej jest sól..
Na samej peklo nie robiłem robiłem na soli i 50/50
Napisano 15 paź 2020 - 17:12
Zapisz dokładnie co, jak. ile, jak długo robiłeś.
Łatwiej Ci będzie dokonać poprawek dopasowujących do własnego smaku
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 15 paź 2020 - 17:13
Napisano 19 paź 2020 - 17:41
Użytkownik Bossky edytował ten post 19 paź 2020 - 17:43
Napisano 19 paź 2020 - 17:53
Ładnie uwędzony .Peklo do kurczaka bym nie dawał.Nic to nie da.
Napisano 20 paź 2020 - 06:41
No i poszło.
No i gitara
jak to mówi Ferdek
Jeżeli kurczak jest naprawdę świeży i będzie szybko zjedzony 2 - 3 dni to rzeczywiście nie ma sensu dodawania peklowali.
Jednak jeżeli jest to kurczak "z promocji" to raczej warto dodać min 50 / 50 choć nie jestem zwolennikiem zmniejszania dawki, albo całość albo nic.
Nie można zapomnieć dlaczego kurczak Dziadka był zaproponowany z peklosolą. Miał to być weekendowy / działkowy kurczak,
Czyli z założenia, ze sparzony będzie w domu (np. w piątek), spakowany i zabrany na działkę aby go w weekend uwędzić. Dla bezpieczeństwa była wtedy dodana peklosól mimo ze kurczak z pewnością był świeży i miał być spożyty prawie natychmiast
Robienie na samej soli ma jeszcze jeden " + "
Można wodę po parzeniu zastosować jako rosół lub bazę do innych pasujących zup (nadmiar zamrozić na potem)
Taki "rosół" po peklosoli odradzam.
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 20 paź 2020 - 07:04
Napisano 20 paź 2020 - 08:57
Napisano 20 paź 2020 - 09:58
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 20 paź 2020 - 10:06
Napisano 20 paź 2020 - 10:13
Użytkownik Bossky edytował ten post 20 paź 2020 - 10:16
Napisano 20 paź 2020 - 10:27
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 20 paź 2020 - 10:31
Napisano 20 paź 2020 - 10:37
Użytkownik Bossky edytował ten post 20 paź 2020 - 10:41
Napisano 20 paź 2020 - 10:38
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 20 paź 2020 - 10:52
Napisano 20 paź 2020 - 11:38
normalnie musze kamerę zamontować, bo chyba ktoś mi podbiera
Tylko jak Go złapiesz to czasami mu rąk nie ucinaj
Napisano 20 paź 2020 - 12:55
To tylko dymienie dla siebie bo jakby na czyjeś zlecenie to manko jak nicTo tak jakz kiełbasą moją.
Zrobiłem 6 wolowych i 2 szynkowe
Po sparzeniu i wczorajszym podwedzaniu jest tylko 4+ 1 szynkowa
A boczek surowy jak się kurczy, normalnie musze kamerę zamontować, bo chyba ktoś mi podbiera
Gesendet von meinem SM-A705FN mit Tapatalk
Domowy wyrób wędlin →
Mięso →
Myjecie mięso kurczaka przed obróbką?Napisany przez Romii, 21 lis 2019 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Pierwsze wędzenie, drób + seryNapisany przez SunFires, 18 gru 2016 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Wyroby z szynkowarki →
Pierś z kurczaka / indykaNapisany przez p0lish, 19 sty 2016 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Wyroby z szynkowarki →
Wyroby Kosmosa w osłonce barierowej.Napisany przez Kosmos, 17 lis 2015 ![]() |
|
![]()
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych