bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Dziejszy dzień zapowiada się słoneczny więc można zaszaleć z ,,Grochówką wojskową '' Lecz najpierw trzeba przygotować bazę oraz wsadzik dymiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Groch się moczy ,mięsko i kostki nabierają aromatu i kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2019 To jest Groch ?? Jakas dziwna odmiana. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Grudnia 2019 W niektórych regionach Polski na fasolę mówi się także groch. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Grudnia 2019 ……….. a na groch,......fasola …. ? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) W niektórych regionach Polski na fasolę mówi się także groch.Tak jak idę na pole a nie na dwór.[Dodano: 18 gru 2019 - 15:13]Dzisiejsza pogoda sprzyja dymienieniu w survivalowej wędzarni. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Właśnie zwróciłem na niego uwagę. Cyknij więcej fotek z różnych ustawień. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Właśnie zwróciłem na niego uwagę. Cyknij więcej fotek z różnych ustawień. Chodzi o rózne miejsca czy format zdjęc typu RAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Różne miejsca, palenisko, wnętrze kilka z zewnątrz itp. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Różne miejsca, palenisko, wnętrze kilka z zewnątrz itp.OkOstatnio dymiłem w szałasie,wędzonki jako baza do kapuśniaku wyszły ok.Fotki są w temacie bilu dymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Twoja wędzarnia wygląda jak indiańskie tipi.Bardzo ciekawy pomysł Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Twoja wędzarnia wygląda jak indiańskie tipi.Bardzo ciekawy pomysłWykorzystałem wojskowe pałatki,w końcu ma to być "grochówka wojskowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Dla chcącego nie ma nic trudnego wystarczy dobry pomysł oraz ... guma do żucia i zabawa przednia, a przy tym jest czym zagryżć czy też przekąsić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Nie zapomnij dodać majeranku i czosnku do tej grochówki Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Grudnia 2019 A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Prawdę pisze, tylko przed dodaniem obejrzeć ją dokładnie, ślady żywicy dyskwalifikują ją ponieważ cała grochówka będzie o smaku sosnowej żywicy Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Grudnia 2019 A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej.Do lasu mam 3 km a już ciemno i dziki grasuja.Jutro miałem z rana zacząć gotować i teraz mam gwoździa.Czy gotowć bez szyszki czy poczekać do Soboty bo jutrzejsze popołudnie mam zajęte oraz cały Piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Chyba zostanę przy opcji bez szyszki Edytowane 19 Grudnia 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) W ten mglisty poranek gotowanie czas zacząć[Dodano: 19 gru 2019 - 09:09]Wczoraj lekko nie było o mały włos przez nieuwagę wszystko by poszło z dymem[Dodano: 19 gru 2019 - 09:15]No to gotujemy[Dodano: 19 gru 2019 - 09:17]No to gotujemy Edytowane 19 Grudnia 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Wędzonki wyszły bardzo ładnie uwędzone,za wędzarnie duże brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej.Pytanie za 100 punktówW którym momencie podczas gotowania i na jak długo? Edytowane 19 Grudnia 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Od początku, do końca. Wyjmujesz pod koniec gotowania. Szyszka to kultowy element prawdziwej, wojskowej grochówki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Od początku, do końca. Wyjmujesz pod koniec gotowania. Szyszka to kultowy element prawdziwej, wojskowej grochówki.Dzięki za infoPokusiłem się na śniadanko na żeberka; jak tak dalej pójdzie, to do końca żadne nie zostanie[Dodano: 19 gru 2019 - 10:21]Szyszka utopiona,aromatyzuje wywarek[Dodano: 19 gru 2019 - 10:28]Pk kilku minutach szyszka się zamknęła. Edytowane 19 Grudnia 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Ziemniaki się gotują a groch już gotowy(po dmuchnieciu w niego ładnie łupinka schodzi Edytowane 19 Grudnia 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 19 Grudnia 2019 O której można przyjechać na degustację????????????? Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.