Jump to content
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Recommended Posts

Cd zelcu

Jak to klimatycznie robisz  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

• 2 weeks later...

Przepisem kolega sie nie pochwali?  :hmm:

Inspiracją do tej tuszonki były przepisy z tematu

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16800-rosja-ukraina-%D1%82%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8-tuszonki-duszonki-gulasze/

Oczywiście zamiast piekarnika użyłem garna Douth owen z wysypaną na dno solą aby kipiący rosól nie przypalał się na dnie garnka,a mięso było macerowane w wodzie po ogórkach małosolnych oraz pieczone w tluszczu z wytopionej słoniny.

Smakowicie to wygląda

I jak naukowo  :thumbsup:  :frantics:  

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Bilu72

Czy prezentowany przez Ciebie termometr może być zanurzony  w środowisku wilgotnym ( para wodna i temp. 130 C )?

Czy możliwa jest transmisja danych z termometru z szczelnie zamkniętego metalowego zbiornika?

Bilu72

Czy prezentowany przez Ciebie termometr może być zanurzony  w środowisku wilgotnym ( para wodna i temp. 130 C )?

Czy możliwa jest transmisja danych z termometru z szczelnie zamkniętego metalowego zbiornika?

No właśnie ten termometr też mnie zastanawia od dłuższego czasu ,powiedz coś więcej o nim.

Wieczorem napiszę coś więcej na temat termometru w temacie

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16503-meater/

Ziemniaki przekładane boczkiem,słoniną,polędwicą oraz cebulą pieczone na ognisku

Macerowana tuszonka z karkówki

Faszerowana wieprzowina na pierzynce z kiszonej kapusty w asyście ziemniaków pieczonych na wędzonej słoninie.

P...Y...S...Z...N...O...Ś....C...I... :clap:

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Wieczorem napiszę coś więcej na temat termometru w temacie

Jestem ciekawy czy ten termometr wytrzymał by próbę w szybkowarze .A może robiłeś taki test?

Nie robiłem jeszcze takiego testu ale mam taki zamiar,nie wiem tylko czy użyć mięsa czy oleju jako wsadu w słoiku.Termometr wetrzymuje 100 st.wewnatrz produktu i 275 st.otoczenia jest wodoszczelny a ciśnienie panujące w szybkowarze nie powinno negatywnie wpłynąć na jego pracę.Po tescie dam znać.