Skocz do zawartości

Nadziewarka...gdyż mam już dosyć


fantomek

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

tnę tanim nożem
Byle ostrym - i byle nie druciakiem (jedno cięcie i ostrzenie bo to trochę wkurza)
[Dodano: 23 gru 2019 - 15:35]

 

 

się czuję jak koń po westernie.
Toteż kupiłem Meslę M16 i zapomniałem o problemach z nadziewaniem. Kabanosie też już sam  :thumbsup: Nawet mamy tam rabat z 5%

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

ale chyba trochę za wysoka
Masz Mariusz rację - tania nie jest,  ale warta każdej wydanej złotówki  :thumbsup: . Problem ,że nikt nie sprzedaje takich używek  :( w każdym bądź razie nie wtedy gdy szukałem :D 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak, gdybym miał wybór pomiędzy taką...

https://www.olx.pl/oferta/szpryca-nadziewarka-do-kielbas-domowej-roboty-hit-CID628-IDi0hlB.html  za 950 zł...

....... a Meslą M5 za 990zł to wybrałbym Meslę

...... ale większość wybierze tanie lipne nadziewarki w przedziale cenowym 150-250 zł, nie dziwię się bo cena czyni cuda, tyle że za jakiś czas "dojrzewa" się do decyzji o zakupie lepszej nadziewarki, później jeszcze lepszej, a na końcu kupuje się taką za tysiąc złotach... straty pomijam bo jest to cena zdobywania doświadczenia w przypadku gdy nie słucha się rad ludzi którzy ten temat przerobili na własnej skórze :)

Edytowane przez MariuszB

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja z nadziewania maszynką do mielenia wyleczyłem się przy pierwszych parówkach . Farsz był wszędzie tylko nie w osłonkach , a ja żoną wycieńczeni .

Znam ten ból, popychacz zamienia się w strzykawkę - wypycha i zasysa z powrotem.

 

Z drugiej strony, jak zakupiłem 3l Szrona, to LP powiedziała, że zabiłem magię świąt, bo za łatwo poszło :rolleyes: 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakąś 3 kg Ci wystarczy - o ile bez kabanosa ,

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakąś 3 kg Ci wystarczy - o ile bez kabanosa ,

Spokojnie Muskusiu, z kabanosami też, już nie raz pisałem i pokazywałem, jak wyglądają moje "kabanki" nadziewane Rosslerem 3 kg. który po lekkim "tuningu", kosztował grosze, użytkuję dość intensywnie, a posiadam go już tyle lat, i nadal jest super sprawny :D . Więc po prostu, co komu potrzebne i do czego, ale to tylko moja opinia :D

post-49725-0-95100600-1577188943_thumb.jpg

post-49725-0-56057300-1577188961_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

z kabanosami też
:thumbsup: I już kolega wie co kupić  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jest to na pewno sprzęt znacznie wyższej klasy niż Rossler Wróbelku, tu nie ma o czym dyskutować. Posiada też dwubiegową przekładnię, co jest niezaprzeczalną zaletą. Osobiście denerwuje mnie tylko w tych nadziewarkach to hydrauliczne wielkie kolanko pod tubą, w którym to po napełnieniu osłonek, zostaje mięsiwka na co najmniej dwa mielone kotlety :D .

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

zostaje mięsiwka na co najmniej dwa mielone kotlety :D .

Ja mam poziomą Victor-a i też 2 "pulpety" zostają. Zawsze je gotuję i już wiem czy jest dobrze doprawiona produkcja :D

Bardziej mi chodziło o sprzęt na lata za przyzwoitą cenę.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lejek 17 do kabanosów ? takie trochę grubsze jelita 24/26 ?  bo do baranków 12mm

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie. Ten poziomy model wymaga więcej przeróbek aby działał jak należy. Osobiście posiadam pionowy wariant, i ten też opisuję jak wykonać odpowiedni tuning aby nadziewarka była sprzętem nadającym się do pracy. Poza tym nadziewarka pozioma zajmuje znacznie więcej miejsca na stole, i jest mniej wygodna w obsłudze. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10065-nadziewarka-pionowa-oscar-cook/

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

....klej do szyb samochodowych jako początek tuninngu Rosslera przez sverige...

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.