witek1965 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) bo w kuchennej szafce sorry very w kuchennej szafce to i z 5-tką pionową będzie kłopot 7 litrów ma wysokość 800, a 5 litrów 690 mm. No i nie przesadzajmy z tymi 300 gramami mięsa w kolenie, itd. kolano plus największej średnicy lejek to takie dwa kotleciki ledwo wychodzą Edytowane 3 Stycznia 2020 przez witek1965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 3 Stycznia 2020 No i nie przesadzajmy z tymi 300 gramami mięsa w kolenie, itd W moim 3l Szronie pojemność kolana ok 140ml + 120ml najgrubszego lejka. Trochę tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) pojemność kolana ok 140ml + 120ml najgrubszego lejka. Trochę tego jest. A w czym problem??Pakujesz do słoiczka i do Steamer-a, masz na następny dzień już śniadanko Ja wrzucam wszystkie końcówki i jak jakaś osłonka pęknie to wyciskam zawiązuje i nie ma strat. Tym razem wziolem osłonki od Miro i żadna nie pękła wiec wyszły "tylko" 2 słoiczki z końcówek lejkowychA jak Ci zostanie więcej to w praski lądujesz Edytowane 3 Stycznia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1984 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Witam, jestem przed zakupem nadziewarki, ma byc optymalna dla domu i małej gastronomii, patrze na Hendi i prosze Was o rade, 7 czy 10 litrów ? pracujecie moze na takich ? róznica 300 zł, jednak ta 10 jest niższa i szersza, przez to lepsza ? https://www.hendi.pl/nadziewarka-do-kielbas-profi-line-pionowa-7-litrow-kod-282090 https://www.hendi.pl/nadziewarka-do-kielbas-profi-line-pionowa-10-l-kod-282151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Mała gastronomia to takie dosyć ogólne stwierdzenie.Jak będziesz robił 30-50kg maksymalnie jednorazowo na dodatek raz w miesiącu to nie ma znaczenia czy 7 czy 10 l.Jak 200 kg tygodniowo to brałbym taka do której jest napęd gotowy .--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1984 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 20 Stycznia 2020 jasne, już uściślamchodzi o przygotowanie wędlin na weselny stół wiejskiwięc co tydzień ok 20-30 kilo kiełbasy, plus jakieś inne wędzonkiw tym tygodniu mam dostac Booxa Smoker 300myślałem, że może ktoś ma doświadczenia z jednym czy drugim modelem, jakieś za i przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Poczytaj kilka ostatnich stron https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page-155Może Cię zainteresuje. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 20 Stycznia 2020 https://www.ebay.de/itm/Vevor-Wurstfuller-Wurstpresse-Profi-Wurstfullmaschine-Edelstahl-Wurstmaschine/323877733019?hash=item4b689e029b:m:miw5Exn0PHBAyeYkjB2aWXQ%C2%A0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Przytej ilości 30 kg i częstotliwość raz na tydzień. Czyli działalności nie hobby. Zastanowił bym się czy nie brac z napędem lub z opcja przerobienia na napęd. Bo hobbysta to czy robi 2 czy 4 godziny to nie ma znaczenia. Ale jak już quasi działalność lub działalność to ma. Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Ja bym wziął z napędem gotowym 10l - teraz piszesz o 30 kg/tydzień - za chwile może być potrzebne 40 albo 60 - bo 2 stoły w ramach cateringu będziecie musieli złożyć - a korbą 60 kg kręcić to już będzie mało przyjemne - pewnie że "da się" - biorąc jednak pod uwagę doświadczenia mojej LP w "żywieniu zbiorowym" z takiego "da się" tylko jeden krok jest do "byle jak". --Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1984 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 31 Stycznia 2020 jakis konkretny model polecacie ?znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/royal-10010347-nadziewarka-do-kielbas-10l-elektr-7655058200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 31 Stycznia 2020 jakis konkretny model polecacie ?znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/royal-10010347-nadziewarka-do-kielbas-10l-elektr-7655058200https://www.ebay.de/itm/Vevor-Wurstfuller-Wurstpresse-Profi-Wurstfullmaschine-Edelstahl-Wurstmaschine/323877733019?_trkparms=aid%3D1110001%26algo%3DSPLICE.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20131231084308%26meid%3D48661c72480c4b5aaca97c76f3c4175e%26pid%3D100010%26rk%3D1%26rkt%3D12%26mehot%3Dpp%26sd%3D273714561459%26itm%3D323877733019%26pmt%3D1%26noa%3D1%26pg%3D2047675&_trksid=p2047675.c100010.m2109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1984 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Ja bym wziął z napędem gotowym 10l - teraz piszesz o 30 kg/tydzień - za chwile może być potrzebne 40 albo 60 - bo 2 stoły w ramach cateringu będziecie musieli złożyć - a korbą 60 kg kręcić to już będzie mało przyjemne - pewnie że "da się" - biorąc jednak pod uwagę doświadczenia mojej LP w "żywieniu zbiorowym" z takiego "da się" tylko jeden krok jest do "byle jak". --RomiiRomii, a polecasz jakiś konkretny model takiej z napedem 10L ?dobrze radzisz, z czasem na te korbe moge delikatnie znielubic... Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Paweł1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Nie podpowiem, do domowego użytku mam taka małą 3l, a jak nadziewaliśmy więcej to do dyspozycji miałem coś w stylu: https://allegro.pl/oferta/nadziewarka-do-kielbas-dadux-15l-okazja-8875599679Ten Royal wygląda OK - ja bym sprawdził warunki gwarancji, możliwość przedłużenia do np. 3 lat i czy jest serwis w Polsce, czy będą coś kombinować.Jak poużywasz ze 2-3 lata to będziesz wiedział co Ci przeszkadza.Może odezwie się ktoś kto używa takiego sprzętu.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.