gollum Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Czy nadmiar białej gorczycy mógł spowodować gorzkawość kiełbasy (która poza tym wyszła całkiem dobra)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Mógł. Ja np. jesli dodam za dużo do śledzi, to także czuję gorzki posmak. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Ile dałeś tej gorczycy na kg farszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Wszyscy mi mówią że jest ok i że pycha i wszyscy się onanizują a ja czuję. I wiem że spieprzyłem. I w dodatku w taki głupi sposób że wstyd po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Pisz. Nie każdy czuje ten posmak. Na pewno zawsze przewrażliwione podniebienie "producenta". Edytowane 24 Grudnia 2019 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Grudnia 2019 No po prostu dałem dwa razy no. Zdawało mi się że nie dawałem a jednak i dowaliłem drugi raz. Dopiero dzisiaj na przekroju widzę że nie tak plus ten smak... Przeliczyłem paczuszki z gorczycą i włala misiu :-( Miało być 5g na kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Nie martw się. Z życia wiem, że tylko Ty czujesz. Nawet się nie obejrzysz, a po kiełbasie zostaną wspomnienia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Grudnia 2019 No wpierdzielają jak diabły. Muszę spróbować na Wielkanoc gumofilca uwędzić :-P Byle gorczycy dużo dać to może przejdzie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Grudnia 2019 No wpierdzielają jak diabły Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Muszę spróbować na Wielkanoc gumofilca uwędzić :-PZeżrą, wiem z własnego doświadczenia, tylko zapakuj go w wołową kątnicę to nie poznają się :D Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Grudnia 2019 A jak tą gorczyca dodałeś? W całości czy mieloną? Ja lubię dodać tak tylko lekko w moździerzu rozgniecione. I wtedy mam trochę proszku ale większość jest w całości albo połówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Grudnia 2019 wiem że spieprzyłem raczej zgorczyczyłeś... Jak się zajadają to się nie trap...Warto zakiedyś przyprawy odważyć i do torebki/pojemnika... Traktować to jako odrębną czynność...potem wszystko do mięcha na raz...Max chyba dałem 7/8 gr gorczycy na kg... standardowo daję 5 gr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Ja zawsze naważam przyprawy przed przygotowaniem farszu i po kolei wsypuję do jednego pojemniczka, przygotowując taką gotową "mieszankę". Osobiście pomaga mi to w pomijaniu, bądź dublowaniu przypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Ja zawsze naważam przyprawy przed przygotowaniem farszu i po kolei wsypuję do jednego pojemniczka, przygotowując taką gotową "mieszankę". Osobiście pomaga mi to w pomijaniu, bądź dublowaniu przypraw. To jest nas co najmniej dwóch Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Ja zawsze naważam przyprawy przed przygotowaniem farszu i po kolei wsypuję do jednego pojemniczka, przygotowując taką gotową "mieszankę". Osobiście pomaga mi to w pomijaniu, bądź dublowaniu przypraw. To jest nas co najmniej dwóch Zapewne jest nas więcej bo ja robię identycznie od czasu jak zdublowałem chili Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Miało być 5g na kg. Ja osobiście daje 4-5 g/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Grudnia 2019 No cóż, trza się na błędach uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Grudnia 2019 No po prostu dałem dwa razy no. Zdawało mi się że nie dawałem a jednak i dowaliłem drugi raz. Dopiero dzisiaj na przekroju widzę że nie tak plus ten smak... Przeliczyłem paczuszki z gorczycą i włala misiu :-( Miało być 5g na kg.Jak moi kuzyni wędzili i przy okazji zapijali, to wędzonki były czarne oczywiście spieczone, a jak próbowałem delikatnie powiedzieć, że im nie wyszło to usłyszałem:"my takie lubimy". W razie czego wiesz co powiedzieć , gdyby komuś coś nie pasowało Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.