Compaq1 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witam. Chciałbym się przywitać Wędzarnia to beczka 200l i do tego palenisko z cegły i komin ok 130 cm długości I od razu chciałbym zadać pytanie czy parzenie jest konieczne ? Jeśli żeberka i polędwica w środku są już nie surowe? Dymione ok 5-6 godzin w temp ok 50*c do 75* Ostatnia godzina to ok 70* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Grudnia 2019 czy parzenie jest konieczne ? Jeśli żeberka i polędwica w środku są już nie surowe? Jeżeli nie są surowe (czyli są po obróbce termicznej) to nie ma potrzeby.Chyba, że żeberka są twarde. Ale to jest do sprawdzenia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.