Skocz do zawartości

Czy parzenie jest konieczne


Compaq1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się przywitać :) 

Wędzarnia to beczka 200l i do tego palenisko z cegły i komin ok 130 cm długości 

 

I od razu chciałbym zadać pytanie czy parzenie jest konieczne ? Jeśli żeberka i polędwica w środku są już nie surowe? 

Dymione ok 5-6 godzin w temp ok 50*c do 75* 

Ostatnia godzina to ok 70*

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

czy parzenie jest konieczne ? Jeśli żeberka i polędwica w środku są już nie surowe? 

Jeżeli nie są surowe  (czyli są po obróbce termicznej) to nie ma potrzeby.

Chyba, że żeberka są twarde. Ale to jest do sprawdzenia.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.