Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

[Rosja, Ukraina] Szynki, kiełbasy i inne frykasy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#41 StefanS

StefanS

    Weteran

  • **VIP**
  • 1102 postów
  • MiejscowośćMassechusetts, USA

Napisano 30 sty 2020 - 00:44

Czy ktoś robił roladę z golonki - przepis z postu #2 ?

nieco inny proces ale wszystkie podstawowe skladniki zachowane. Rolada jest pikantna (jak na moj smak to moze byc) niemniej mozna zmniejszyc o ok 1/3 pikantnych i mocno aromatycznych przypraw. U mnie wygladalo to mniejwiecej tak - dwie golonki wytrybowane -  Załączony plik  DSC_0001.JPG   59,63 KB   5 Ilość pobrań

i zapeklowane/zamarynowane z zalecanymi przyprawami 

Załączony plik  DSC_0002.JPG   86,54 KB   5 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0005.JPG   58,92 KB   5 Ilość pobrań

po okresie peklowania w lodowce w woreczkach prozniowych - zostaly poddane wedzeniu.

Załączony plik  DSC_0007.JPG   51,33 KB   5 Ilość pobrań

Po wedzeniu powedrowaly do Sous Vide na 14 godzin w temp. 65 *C

POniewaz nie bylo chetnych na konsumowanie bezposrednio po SV to poszly obie do lodowki. Jedna otrzymal kolega z zaleceniem opieczenia w piekarniku. Okreslil ze pikantna jak cholera ale tak dobra ze malo jezyka nie polknol. Druga zostala u mnie i zostala "opieczona" kilka dni temu. Efekt znakomity mimo ze po zdjeciu sznurka poprostu "odwinela sie" Zdjec nie udalo mi sie zrobic z efektu koncowego..Mimo wszystko warto zrobic. 

Załączone pliki



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#42 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10161 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 30 sty 2020 - 00:52

Sous Vide na 14 godzin w temp. 65 *C

To jest cenne !!!

Zmniejszyłam ilość słodkiej ppryki i gałki o  mniej więcej 1/3/ 

Obawia się, że będzie to ostre, jak diabli. Nie pomyślałam o opiekaniu w ostatnim kroku :D 

W tej chwili mam trzy golonki zapakowane w woreczkach.

Dziękuję @StefanS  za podzielenie się doświadczeniami  :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych