Skocz do zawartości

Słodko


ReniaS

Rekomendowane odpowiedzi

@halusia@, dnia 16 Lut 2020 - 20:12, napisał: że bardziej dopracowany kształt od moich No pilnuj formy Halusia - bo uczennica prześcignie Mistrzynię -

 

Nawet mnie to cieszy Waldku, ale formę trzymam i póki co nie cofam się  :) chyba  :D

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Rogaliki Halusi ....tak w ramach treningu przed Zakopanem...

 

Pięknie Reniu... :clap: śmiem napisać że bardziej dopracowany kształt od moich  :D  :facepalm:

Dziękuję Siostrzyczko :hug: nauka nie poszła w las  :D

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

że bardziej dopracowany kształt od moich
No pilnuj formy Halusia :D  - bo uczennica prześcignie Mistrzynię -  :D  ;)

 

Na pewno nie prześcignie - Królowa- Mistrzyni jest tylko jedna ! :thumbsup:

 

Dobrze, że nie musisz liczyć kalorii

:D  :facepalm: tak nie do końca..... :), ale- cóż bardzo lubię słodkie...

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@eli55,prosze

1 lyzka imbir mielony

1 lyzka cynamon mielony

½ lyzki mielonych gozdzikow

½ lyzki mielonej Kardemummy wymieszac i gotowe :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

co oznacza? lyzka

 

w wedlinach potrafimy zamieniac na system wagowy to i w takich przepisach tez by bylo fajnie

 

:thumbsup:

 

I dalej si etego trzymam podajac przepisy w swoim watku , tu zostalam zapytana i tak mam zapisane w swoich zbiorach , przyprawe podam w gramach jak bede robila teraz jest mi nie potrzebna wiec nie mam gramatury  . lyzka standardowa 15ml 

W sumie to nie ma znaczenia jaka lyzka byle byly zachowane proporcje .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

W sumie to nie ma znaczenia jaka lyzka byle byly zachowane proporcje .
:thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

@eli55,prosze
1 lyzka imbir mielony
1 lyzka cynamon mielony
½ lyzki mielonych gozdzikow
½ lyzki mielonej Kardemummy wymieszac i gotowe :)

 

Electro, to taka uboga wersja tej cudownej przyprawy,

która w podstawowym składzie powinna mieć jeszcze pieprz i gałkę.

Dodaje się też odrobinę anyżu i ziela angielskiego.

Najczęściej wykorzystujemy ją do pierniczków, pierników, grzańców

i jak sama nazwa wskazuje przyprawa powinna być pierna.

Oczywiście każdy robi pod swój gust, ale spróbuj kiedyś do swojej porcji dodać powyższe

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Najczęściej wykorzystujemy ją do pierniczków, pierników, grzańców
Jest świetna do mięsa grillowanego na szybko  :thumbsup:  :D 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

To dla mnie nowość..., ale smak może być ciekawy
Jest tam jeszcze kolendra zwykle ….. trochę oleju , odrobina wina wytrawnego lub trochę soku z cytryny , a jeszcze kilka kropli balsamico ;)  i  na noc do lodówki - albo chociaż godzinę w temp pokojowej i ……. karkówka super ;)   :D  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

To dla mnie nowość..., ale smak może być ciekawy
Jest tam jeszcze kolendra zwykle ….. trochę oleju , odrobina wina wytrawnego lub trochę soku z cytryny , a jeszcze kilka kropli balsamico ;)  i  na noc do lodówki - albo chociaż godzinę w temp pokojowej i ……. karkówka super ;)   :D  

 

Waldku karkówka  z piwem imbirowym wg Twojego przepisu była rewelacyjna  :thumbsup:

Jak zwykle zaufam.....wypróbuję  :D w swoim czasie.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Electro

nie wiem czy uboga czy nie taka sie unas uzywa do wypieku ciastek i taka ja stosuje , ,moze w PL sa inne ja podalam swoja wersja 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@ReniaS, Dokladnie  :) od 30 lat taka robie , z Polski przywozilam roznych marek zeby porownac i nigdy nie podchodzily mi pod moj smak-

tysiacam ludzi co jedli moje pierniki chba tez musialy smakowac skoro co roku zamawiali :tongue:  :laugh:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo tylko szkoda że tak daleko ????????

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.