@halusia@ Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) @halusia@, dnia 16 Lut 2020 - 20:12, napisał: że bardziej dopracowany kształt od moich No pilnuj formy Halusia - bo uczennica prześcignie Mistrzynię - Nawet mnie to cieszy Waldku, ale formę trzymam i póki co nie cofam się chyba Edytowane 16 Lutego 2020 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Rogaliki Halusi ....tak w ramach treningu przed Zakopanem... Pięknie Reniu... śmiem napisać że bardziej dopracowany kształt od moich Dziękuję Siostrzyczko nauka nie poszła w las Edytowane 16 Lutego 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Lutego 2020 To mi w Zakopcu cukier poskoczy! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) że bardziej dopracowany kształt od moichNo pilnuj formy Halusia - bo uczennica prześcignie Mistrzynię - Na pewno nie prześcignie - Królowa- Mistrzyni jest tylko jedna ! Dobrze, że nie musisz liczyć kalorii tak nie do końca..... , ale- cóż bardzo lubię słodkie... Edytowane 16 Lutego 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Lutego 2020 @eli55,prosze1 lyzka imbir mielony1 lyzka cynamon mielony½ lyzki mielonych gozdzikow½ lyzki mielonej Kardemummy wymieszac i gotowe https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) To mi w Zakopcu cukier poskoczy!Na spalanie cukru dobrze zrobi ruch - poradzimy....będziemy dużo tańczyć Edytowane 16 Lutego 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Lutego 2020 co oznacza? lyzka w wedlinach potrafimy zamieniac na system wagowy to i w takich przepisach tez by bylo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 16 Lutego 2020 karolszymczak, dnia 16 Lut 2020 - 20:39, napisał: To mi w Zakopcu cukier poskoczy! Poradzimy....będziemy dużo tańczyć Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 16 Lutego 2020 Jestem na tak! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zazdroszczę Wam tego zakopca Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 17 Lutego 2020 Dzieki electra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 17 Lutego 2020 co oznacza? lyzka w wedlinach potrafimy zamieniac na system wagowy to i w takich przepisach tez by bylo fajnie I dalej si etego trzymam podajac przepisy w swoim watku , tu zostalam zapytana i tak mam zapisane w swoich zbiorach , przyprawe podam w gramach jak bede robila teraz jest mi nie potrzebna wiec nie mam gramatury . lyzka standardowa 15ml W sumie to nie ma znaczenia jaka lyzka byle byly zachowane proporcje . https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 17 Lutego 2020 W sumie to nie ma znaczenia jaka lyzka byle byly zachowane proporcje . Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Lutego 2020 @eli55,prosze1 lyzka imbir mielony1 lyzka cynamon mielony½ lyzki mielonych gozdzikow½ lyzki mielonej Kardemummy wymieszac i gotowe Electro, to taka uboga wersja tej cudownej przyprawy,która w podstawowym składzie powinna mieć jeszcze pieprz i gałkę.Dodaje się też odrobinę anyżu i ziela angielskiego.Najczęściej wykorzystujemy ją do pierniczków, pierników, grzańcówi jak sama nazwa wskazuje przyprawa powinna być pierna.Oczywiście każdy robi pod swój gust, ale spróbuj kiedyś do swojej porcji dodać powyższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 17 Lutego 2020 Najczęściej wykorzystujemy ją do pierniczków, pierników, grzańców Jest świetna do mięsa grillowanego na szybko Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 17 Lutego 2020 /Jest świetna do mięsa grillowanego na szybko/??To dla mnie nowość..., ale smak może być ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 17 Lutego 2020 To dla mnie nowość..., ale smak może być ciekawy Jest tam jeszcze kolendra zwykle ….. trochę oleju , odrobina wina wytrawnego lub trochę soku z cytryny , a jeszcze kilka kropli balsamico i na noc do lodówki - albo chociaż godzinę w temp pokojowej i ……. karkówka super Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 17 Lutego 2020 Jest świetna do mięsa grillowanego na szybko Waldziu, jak to u Ciebiewszystko co oczywiste staje się nieoczywiste w sezonie wypróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) To dla mnie nowość..., ale smak może być ciekawyJest tam jeszcze kolendra zwykle ….. trochę oleju , odrobina wina wytrawnego lub trochę soku z cytryny , a jeszcze kilka kropli balsamico i na noc do lodówki - albo chociaż godzinę w temp pokojowej i ……. karkówka super Waldku karkówka z piwem imbirowym wg Twojego przepisu była rewelacyjna Jak zwykle zaufam.....wypróbuję w swoim czasie. Edytowane 24 Lutego 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Lutego 2020 Electro nie wiem czy uboga czy nie taka sie unas uzywa do wypieku ciastek i taka ja stosuje , ,moze w PL sa inne ja podalam swoja wersja https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Electronie wiem czy uboga czy nie taka sie unas uzywa do wypieku ciastek i taka ja stosuje , ,moze w PL sa inne ja podalam swoja wersja najważniejsze, że Tobie odpowiada Edytowane 18 Lutego 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 18 Lutego 2020 @ReniaS, Dokladnie od 30 lat taka robie , z Polski przywozilam roznych marek zeby porownac i nigdy nie podchodzily mi pod moj smak-tysiacam ludzi co jedli moje pierniki chba tez musialy smakowac skoro co roku zamawiali https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Pączusie w TŁUSTY CZWARTEK upiekłam.....mniam Edytowane 24 Lutego 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 20 Lutego 2020 Niedlugo będę koło Janikowa to wpadnę na coś słodkiego. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 20 Lutego 2020 Brawo tylko szkoda że tak daleko ???????? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi