Muski Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zapach korzennych pierników to aromat Świąt..... Prawda ... Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Reniu, a czy doczekają one Świąt ? Przy takiej "urodzie" obawiał bym się Edytowane 5 Grudnia 2020 przez ReniaS Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zapach korzennych pierników to aromat Świąt..... Taka niteczka jak Ty może sobie Święta aromatyzować Ja to mogę tylko powąchać przez szybkę Klimatyczne pierniczki Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Zapach korzennych pierników to aromat Świąt..... Prawda ... [Dodano: 05 gru 2020 - 21:28]Reniu , a czy doczekają one Świąt ? Przy takiej "urodzie" obawiał bym się Pewnie nie...... [Dodano: 05 gru 2020 - 21:32] Klimatyczne pierniczki Bardzo dziękuję Jutro zarobię ciasto na piernik dojrzewający Dla takiego łasucha jak ja święta mogłyby być codziennie Edytowane 5 Grudnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zapach korzennych pierników to aromat Świąt..... Śliczne, ja cały tydzień pierniczę. Ciociu a możesz dołączyć przepis? Ja to mogę tylko powąchać przez szybkę Klimatyczne pierniczki No nie .... szybę to zostaw dla mnie Aniu Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Sliczne pierniczki , a ja proponuje jak juz sa takie domowe to i przyprawe zrobic domowa a nie takie kupne Ja podziwiam tylko u nas jakos pierniki nie ida , jedynie takie nadziewane https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Sliczne pierniczki , a ja proponuje jak juz sa takie domowe to i przyprawe zrobic domowa a nie takie kupne Ja podziwiam Elektro, dziękuję za miłe słowa Domowa przyprawa - zapewne lepsza...... Może gdybym miała jakąś sprawdzoną recepturę? Edytowane 6 Grudnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Ja robie taka: 1 lyzka mielonego imbiru 1 lyzka mielonego cynamonu 1/2 lyzka mielonych gozdzikow 1/2 lyzki mielonej kardamonuJak mi sie chce to cynamon gozdziki i kardamon ucieram sama w mozdziezu .przyprawa jest podstawowa przyprawa do typowych szwedzkich piernikow. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Trzeba było wykulać , żeby się kulało w NOWYM ROKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Reniu...... super wykulałaś . Ja też kulałem dzisiaj tylko wzdłuż.......Już są polukrowane.. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 3 Stycznia 2021 witaj Reniu," ...pięć minut w ustach i wieki w biodrach..." MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Reniu...... super wykulałaś . Ja też kulałem dzisiaj tylko wzdłuż.......Już są polukrowane.. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Dziekuję Zgrabniutkie wykulałeś .....makowiec, zwłaszcza z dużą ilością bakalii - pychota- może mała wymiana po połowie Pozdrawiam [Dodano: 03 sty 2021 - 18:07]witaj Reniu," ...pięć minut w ustach i wieki w biodrach..." Mirku, trzymam się zasady- że świąteczne (i poświąteczne ) nie tuczy Edytowane 3 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 3 Stycznia 2021 żeby się kulało w NOWYM ROKU Pięknie zrobione I niech w 2021 będzie LEPIEJ Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 3 Stycznia 2021 może mała wymiana po połowie Reniu , może nie ma dużo bakalii ale możemy się wymienić . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Ja też kulałem dzisiaj tylko wzdłuż Andrzejku jakieś "przeciwcovidowe" zmiany diety Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Wirus Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) jakieś "przeciwcovidowe" zmiany diety Piotruś ...... na wsi gadają że covid nie lubi maku i rumu . Najlepszego w Nowym Roku . Edytowane 3 Stycznia 2021 przez andrzej k Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 4 Stycznia 2021 żeby się kulało w NOWYM ROKU niech w 2021 będzie LEPIEJ I tego się trzymajmy Wszystkiego Dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Trzeba było wykulać , żeby się kulało w NOWYM ROKU A ja jeszcze nie kulałam Smacznie tu u Ciebie Ciociu Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Trzeba było wykulać , żeby się kulało w NOWYM ROKU A ja jeszcze nie kulałam Smacznie tu u Ciebie Ciociu Ukulaj Siostrzyczko, a ja się przykulam Edytowane 5 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Ukulaj Siostrzyczko, a ja się przykulam będzie trzeba, ale obawiam się, że za chwilę będę się sama kulać Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Coś trzeba było zrobić z nadmiarem białek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 24 Stycznia 2021 No i ślinka cieknie ???????????? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 24 Stycznia 2021 MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 13 Marca 2021 (edytowane) Babeczki z masą truflową- idealne na taką porę roku..... Masa truflowa:200g czekolady (może być 1 deserowa + 1 mleczna)1 olejek migdałowytroszkę olejku cherry (nadaje wyrazisty smak!)1/2 kostki masła4 łyżki spirytusu3 żółtka Czkoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - lekko wystudzić. Połączyć z rozkręconym masłem. Dodać pozostałe składniki.Nakłądać szprycą na kruche babeczki. Udekorować skórką pomarańczową, orzechami.Smacznego! Edytowane 13 Marca 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi