Beesmaster Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Witam.Wędzę dopiero około pół roku więc jestem bardzo początkujący. Chciałbym się pochwalić swoimi wyrobami i przyjąć każdą krytykę zarówno pozytywną oraz negatywną byle by konstruktywną . Pierwsze testy mam pozytywne ponieważ rodzina jest zadowolona z moich wyrobów i już nikt nie myśli u mnie o wędlinach ze sklepu. Korzystam narazie z przepisów głównie z YT ponieważ widzę pracę jaką należy wykonać. Ale jak nabiorę już wprawy na pewno będę sięgał po bardziej wymagające przepisy zaawansowanych zadymiaczy jakich tutaj obserwuję. Ukłony dla Was wszystkich. Na początek tradycyjnie wędzone na święta: Szynka, boczek, schab. Oraz Kiełbasa szynkowa którą podsuszyłem dlatego że lubimy podsuszone kiełbasy w domu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Beesmaster, chciałbym tak wędzić w pierwszym roku swojej przygody Jeszcze tylko wstaw przekrój wyrobów i będzie komplet Aha, i uważał bym na przepisy z YT -tutaj jak ktoś nawet wypisze "głupoty" to zaraz jest weryfikowane a tam... sam wiesz. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Stycznia 2020 kolorek zacny, widać że odrobione lekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Oraz Kiełbasa szynkowa którą podsuszyłem dlatego że lubimy podsuszone kiełbasy w domu : A kto nie lubi. Bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Widzę, że jesteś szybkim uczniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Na początek tradycyjnie wędzone na święta: Szynka, boczek, schab. Oraz Kiełbasa szynkowa którą podsuszyłem dlatego że lubimy podsuszone kiełbasy w domu Bardzo ładne wędzenie i czyste sznurki na kiełbasach Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Stycznia 2020 i uważał bym na przepisy z YT Prawda w 100% tam raczej większość głupot jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beesmaster Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dziękuję za ciepłe słowa, jest to naprawdę budujące. Zwłaszcza że za podsuszenie kiełbasy szynkowej zostałem z pewnego miejsca z pewnej grupy usunięty. Stwierdzono że splamiłem honor wynalzcy kiełbasy szynkowej, której przepis ma wieloletnią tradycję, podsuszając ją a nie od razu po parzeniu w próżnię lub do zamrażarki. A ja jestem tego zdania żeby robić to co smakuje i czasem przecież to żaden grzech nagiąć przepis w stronę "lekko po swojemu". Co do przepisów z YT to obserwuję tylko jednego Pana bo muszę przyznać że od niego zaczerpnąłem pasję do wędlin, a później znalazłem to forum. Ubolewam ... no ale tak było . W tym tygodniu planuje kolejne wyroby. Rezultaty będą zaprezentowane . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Stycznia 2020 obserwuję tylko jednego Pana Zapewne pana z brodą jak tak to Ci powiem że facet sporo błędów robi oczywiście technologicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beesmaster Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Stycznia 2020 obserwuję tylko jednego PanaZapewne pana z brodą jak tak to Ci powiem że facet sporo błędów robi oczywiście technologicznych No i tu mnie masz . Na szczęście też czytałem sporo na forum i wystrzegam się tych błędów. Np solanke robię wg sciagawki Rogera tylko pekluje 12 dni nie 7. Wedlinki smakują super. Wysłane z mojego G8342 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beesmaster Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Witam.Kolejna robota za mną. Tym razem cienka swojska oraz Szynkowa. Przed: Po: Przekrój: Muszę jeszcze poprawić naświetlenie przy zdjęciach bo nie oddaje wiernie kolorów . Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Beesmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beesmaster Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Lutego 2020 Witam.Zapasy się kończą więc czas na uzupełnianie. Dziś szynka konserwowa oraz rarytaz z mojego dzieciństwa - Paprykarz Szczeciński. W pęklę również poszły szynki, indyk oraz schab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beesmaster Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 6 Marca 2020 Witam.Peklowania czas się skończył to trzeba było malować. Indyk i serki: Parę dni później serki vol. 2, szynki i schab Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Marca 2020 Brawo, idziesz w dobra stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beesmaster Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Marca 2020 Brawo, idziesz w dobra stronę. Dziękuję bardzo. To między innymi Twoja i pozostałych kolegów zasługa. Jak się uczyć to od najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beesmaster Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Marca 2020 Na fejsie już jest to jeszcze forum:Krakowska sucha oraz pasztet drobiowy (którego na dzień dzisiejszy już pół nie ma ). Oraz stan krakowskiej na dziś: myślę że jeszcze dzień lub dwa suszenia. Ale dziś już do chłodnego pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.