Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Ma ktoś pomysł na żołądki z kurczaka - ale nie gulasz czy potrawka.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3339 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 22 sty 2020 - 13:31

Jumbo moze to ci sie przyda , co prawda z kaczki ale z kurszaka tez mozna 

http://chefdepaprika...izzards-recipe/

 

Ten sposób obróbki termicznej nazywa się właśnie konfitowaniem - dzięki elektra. :thumbsup:

 

Jarku - skłoniłem się z działaniem w Twojej sugestii .. :tongue: .

 

A z początkowych 5 kg po 2,5 godzinie lekkiego gotowania zrobiło się 2,5kg.... :facepalm:



#22 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sty 2020 - 14:14

@jumbo, dokladnie , ja robie takie tylko uda z kaczki , kiedys bedac we Francji kupilam takowe w sloiku , jak jestem w Pl to czasem przywoze sobie jak kupie kaczke i chce przywiezc do siebie to tez tak robie ,

NIestety zoladki traca na wadze , ja dla 2 robie gulasz 1 kg zoladkow :)



#23 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1545 postów

Napisano 22 sty 2020 - 14:22

Mogę zaproponować marynowane żołądki drobiowe:

 

attachicon.gif marynowane zoladki.jpg

 

 

 

lub duszonkę z żołądków.

 

attachicon.gif duszone zolodki.jpg

Ja bym też chętnie przytulił te dwa przepisy. :)



#24 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28406 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 22 sty 2020 - 15:16

Rano wyjeżdżam i będę w poniedziałek. Przypomnij to przetłumaczę i wrzucę.



#25 Pontiak

Pontiak

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 253 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 22 sty 2020 - 18:29

robiłem swego czasu w galarecie - też pyszne  :yes:



#26 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sty 2020 - 18:54

Jest duzo rzeczy ktore mozna zrobic ..w przypadku @jumbo,jest jedno ale...ze on wszystkich potraw nie jest w stanie sam przejesc ..bo nie bedzie zyl na samych zoladkach :D



#27 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28406 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 22 sty 2020 - 19:06

Ciekawy jest także pasztet z żołądków drobiowych:

 

Załączony plik  pashtet-iz-kurinyx-jeludochkov_1427523681_0_max.JPG   170,12 KB   4 Ilość pobrań

 

Podstawowe składniki to:

- żołądki drobiowe,

- marchewka,

- cebula,

- jajka,

- musztarda,

- ziele angielskie,

- liść laurowy.



#28 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sty 2020 - 19:21

ooo to jest interesujace  :thumbsup: i bez watrobki :tongue:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#29 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3339 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 22 sty 2020 - 20:31

Przerobione - zasłoikowane, zasterylizowane i teraz stygnie w szybkowarze do rana.

To co nie weszło do słoików pożarte z poświeceniem i smakiem.

 

Posłużyłem się przepisem Jarka - ale dodałem jeszcze imbir - dzięki Jarku - zasmaczniste.....






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych