mamuśka Posted December 29, 2024 Report Share #26 Posted December 29, 2024 Ty potworze. 😉 Takie cudo na wieczór. Litości nie masz 😄, a przepis wart na pewno zrobienia. Dziękuję bardzo. 1 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16891-pozosta%C5%82e-wyroby/page/2/#findComment-979165 Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted December 29, 2024 Author Report Share #27 Posted December 29, 2024 25 minut temu, mamuśka napisał(a): Dziękuję bardzo Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16891-pozosta%C5%82e-wyroby/page/2/#findComment-979172 Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted September 4 Author Report Share #28 Posted September 4 Klops wieprzowo drobiowy SUROWIEC -400 g mięso z łopatki -300 g mięso drobiowe -300 g boczek bez skóry krojony w drobną kostkę PRZYPRAWY -pękło sól 18 g/kg -papryka kolorowa płatek 8 g/kg -gorczyca czarna i biała po 2 g/kg -chilli grys 1 g/kg -pieprz czarny i ziołowy białowieski po 3 g /kg -czosnek granulowany 2g /kg -woda 5% -smalec do wysmarowania formy -na wierzch mięsa można dać jakąś posypkę osobiście użyłem mieszanki przypraw huzarskiej i grillowej z suszoną marchwią . WYKONANIE Mięso kroimy w drobną kostkę około 1 cm i peklujemy 24 godz.po tym czasie mięso z łopatki i drobiowe mielimy na sitku 8 mm boczek zostawiamy krojony. Mięso łączymy przyprawiamy dodajemy wodę i solidnie wyrabiamy. Smarujemy formę smalcem układamy mięso i pieczemy w 120 st. do 72 stopni w wyrobie. Klops jest bardzo smaczny aromatyczny, konsystencja dość zwarta sprężysta, ale za razem soczysta, można ukroić cieniutkie plasterki które się nie rozpadają. Polecam wyrób. 2 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16891-pozosta%C5%82e-wyroby/page/2/#findComment-1032857 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.