Pekla Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) Witam zrobiłam kiełbasę biała surową, teraz kiełbasę parze moje pytanie brzmi czy moge kiełbasę po parzeniu zamrozić? Kiełbasę zrobiłam z mięsa rozmrozonego Edytowane 11 Lutego 2020 przez Pekla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) teraz kiełbasę parze moje pytanie brzmi czy moge kiełbasę po parzeniu zamrozić? Kiełbasę zrobiłam z mięsa rozmrozonegoPonieważ wyrób jest po obróbce termicznej - parzeniu - może być (ponownie) zamrożony. Edytowane 11 Lutego 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekla Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Lutego 2020 Dziekuje bardzo za odpowiedź. A mam jeszcze jedno pytanie czy jeżeli kiełbaska jest zamrożona można ją wrzucić do wody i doprowadzić do wrzenia będzie wtedy dobra do komsumpcji? Gdzieś wyczytałam że najpierw produkt trzeba powoli rozmrażać a potem gotować i spożywać, a inni znowu piszą że odrazu zamrozona kiełbasę wrzucają do wody i gotują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Lutego 2020 rozmrozić i parzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) doprowadzić do wrzenia będzie wtedy dobra do komsumpcji? Czy zamrożoną wrzucisz do garnka, czy szybko rozmrazaną, a potem do garnka, czy wolno rozmrażaną i potem podgrzewac, wszystkie są zdatne do spożycia, ale najwięcej wody / wilgotność produktu / straci ta pierwsza, potem druga, a naj mniej ta trzecia. I jest to powiązane dalej twardością produktu i " gumowatoscią "Parzone produkty tylko podgrzewamy do sporzycia / nie parzymy drugia raz, a tym bardziej nie gotujemy Sąpo prosty po takich dodatkowych zabiegach twarde i suche, ale nadal jadalne Wybór należy do Ciebie Edytowane 12 Lutego 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.