Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kiełbasa biała surowa

Kiełbasa biała parzenie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pekla

Pekla

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćRabka

Napisano 11 lut 2020 - 22:39

Witam zrobiłam kiełbasę biała surową, teraz kiełbasę parze moje pytanie brzmi czy moge kiełbasę po parzeniu zamrozić? Kiełbasę zrobiłam z mięsa rozmrozonego

Użytkownik Pekla edytował ten post 11 lut 2020 - 22:40


#2 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10118 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 11 lut 2020 - 23:02

teraz kiełbasę parze moje pytanie brzmi czy moge kiełbasę po parzeniu zamrozić? Kiełbasę zrobiłam z mięsa rozmrozonego

Ponieważ wyrób jest  po obróbce termicznej - parzeniu - może być (ponownie) zamrożony.


Użytkownik EAnna edytował ten post 11 lut 2020 - 23:03


#3 Pekla

Pekla

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćRabka

Napisano 12 lut 2020 - 08:00

Dziekuje bardzo za odpowiedź. A mam jeszcze jedno pytanie czy jeżeli kiełbaska jest zamrożona można ją wrzucić do wody i doprowadzić do wrzenia będzie wtedy dobra do komsumpcji? Gdzieś wyczytałam że najpierw produkt trzeba powoli rozmrażać a potem gotować i spożywać, a inni znowu piszą że odrazu zamrozona kiełbasę wrzucają do wody i gotują.

#4 kotunia

kotunia

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 426 postów
  • MiejscowośćLeszno, wielkopolska

Napisano 12 lut 2020 - 08:52

rozmrozić i parzyć



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#5 TOSHIBA

TOSHIBA

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2458 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 12 lut 2020 - 09:08

doprowadzić do wrzenia będzie wtedy dobra do komsumpcji?

 

 

Czy zamrożoną wrzucisz do garnka, czy szybko rozmrazaną, a potem do garnka, czy wolno rozmrażaną i potem podgrzewac, wszystkie  zdatne do spożycia, ale najwięcej wody / wilgotność produktu / straci ta pierwsza, potem druga, a naj mniej ta trzeciaI jest to powiązane dalej twardością produktu i " gumowatoscią "

Parzone produkty tylko podgrzewamy do sporzycia / nie parzymy drugia raz, a tym bardziej nie gotujemy  :) 
Sąpo prosty po takich dodatkowych zabiegach twarde i suche, ale nadal jadalne  :)

Wybór należy do Ciebie


Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 12 lut 2020 - 09:18






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Kiełbasa biała, parzenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych