Pekla Posted February 11, 2020 Report Share #1 Posted February 11, 2020 (edited) Witam zrobiłam kiełbasę biała surową, teraz kiełbasę parze moje pytanie brzmi czy moge kiełbasę po parzeniu zamrozić? Kiełbasę zrobiłam z mięsa rozmrozonego Edited February 11, 2020 by Pekla Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16912-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/ Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted February 11, 2020 Report Share #2 Posted February 11, 2020 (edited) teraz kiełbasę parze moje pytanie brzmi czy moge kiełbasę po parzeniu zamrozić? Kiełbasę zrobiłam z mięsa rozmrozonegoPonieważ wyrób jest po obróbce termicznej - parzeniu - może być (ponownie) zamrożony. Edited February 11, 2020 by EAnna Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16912-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/#findComment-656740 Share on other sites More sharing options...
Pekla Posted February 12, 2020 Author Report Share #3 Posted February 12, 2020 Dziekuje bardzo za odpowiedź. A mam jeszcze jedno pytanie czy jeżeli kiełbaska jest zamrożona można ją wrzucić do wody i doprowadzić do wrzenia będzie wtedy dobra do komsumpcji? Gdzieś wyczytałam że najpierw produkt trzeba powoli rozmrażać a potem gotować i spożywać, a inni znowu piszą że odrazu zamrozona kiełbasę wrzucają do wody i gotują. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16912-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/#findComment-656762 Share on other sites More sharing options...
kotunia Posted February 12, 2020 Report Share #4 Posted February 12, 2020 rozmrozić i parzyć Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16912-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/#findComment-656764 Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted February 12, 2020 Report Share #5 Posted February 12, 2020 (edited) doprowadzić do wrzenia będzie wtedy dobra do komsumpcji? Czy zamrożoną wrzucisz do garnka, czy szybko rozmrazaną, a potem do garnka, czy wolno rozmrażaną i potem podgrzewac, wszystkie są zdatne do spożycia, ale najwięcej wody / wilgotność produktu / straci ta pierwsza, potem druga, a naj mniej ta trzecia. I jest to powiązane dalej twardością produktu i " gumowatoscią "Parzone produkty tylko podgrzewamy do sporzycia / nie parzymy drugia raz, a tym bardziej nie gotujemy Sąpo prosty po takich dodatkowych zabiegach twarde i suche, ale nadal jadalne Wybór należy do Ciebie Edited February 12, 2020 by TOSHIBA Quote Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16912-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/#findComment-656765 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.